Абакус

Абакус

Абакус є двокомпонентним фунгіцидом від компанії BASF з двома різними діючими речовинами для контролю небезпечних хвороб зернових культур, сої, кукурудзи та цукрових буряків. Він має препаративну форму суспо-емульсії. Діючими речовинами в складі даного препарату є епоксиконазол (62,5 г/л) та піраклостробін (62,5 г/л). Піраклостробін затримує розвиток міцелію грибів та утворення спор, інгібуванням клітинного дихання. Через це клітини перестають розмножуватись і гриб гине. Епоксиконазол зупиняє утворення ергостерину в клітинах шкідливих грибів. Це призводить до пошкодження клітинної мембрани і зупинки росту гриба, до того ж ефект від епоксиконазолу зберігається протягом довгого часу. Ці діючі речовини мають високу та тривалу захисну дію. Окрім цього, вони покращують стійкість рослини до стресових ситуацій.

Абакус забезпечує рослинам тривалий надійний контроль великої кількості хвороб, має і профілактичну, і лікувальну дію, забезпечує підвищення врожайності та якість рослин, збільшення маси 1000 насінин, підвищує інтенсивність фотосинтезу та нітрогеназну активність у посівах.

Препарат контролює гельмінтоспоріоз, різні види іржі, гнилі та септоріозу, сітчасту плямистість, антракноз, пероноспороз та рамуляріоз. Проти борошнистої роси Абакус має лише профілактичну дію. В залежності від культури та хвороби, котра її вразила, норма внесення Абакуса складає від 0,75 до 1,75 л/га. Норма виливу робочого розчину - 200-400 л/га. Абакус можна використовувати у бакових сумішах разом із іншими засобами захисту. Проте у такому випадку варто перевірити сумісність препаратів.

Посіви обробляються фунгіцидом максимум двічі. Остання обробка повинна проводитись не пізніше, ніж за 30 днів до жнив, а на сої - не пізніше 40 днів. На сої препарат рекомендовано вносити лише з профілактичною метою.

Використання Абакусу небажане в санітарній зоні поблизу водойм.

Вплив епоксиконазолу та піраклостробіну на врожайність сільськогосподарських культур пояснюється загальним підвищенням життєздатності рослин. Фунгіцид Абакус при правильному використанні допомагає повністю використати генетичний потенціал сортів та гібридів культур, проконтролювати розвиток великої кількості хвороб і отримати максимальний урожай.

Made with