Коли вносити Євро-Лайтінг проти вовчка соняшникового?

Коли вносити Євро-Лайтінг проти вовчка соняшникового?

Переважаюча частина площ, де вирощується соняшник – вражені вовчком соняшниковим у тій чи іншій мірі. Компанії виробники пропонують вихід у вигляді стійких соняшників. Це класний варіант, але 100% захисту він дати не може.

Тому для посівів, уражених вовчком, необхідно застосовувати Clearfield технологію, в перекладі означає «чисте поле». Як Євро-Лайтінг та Пульсар контролюють вовчка – ми розповідали у попередніх випусках. Та питання, коли і скільки необхідно внести препарату, залишилось відкритим.

Чому компанія BASF рекомендує застосовувати максимальну гектарну норму Євро-Лайтінгу або Пульсару, коли мова про контроль вовчка соняшникового? Зараз ми спробуємо візуалізувати захист від вовчка Євро-Лайтінгом.

Приблизно так можна візуалізувати дію Євро-Лайтінга проти вовчка.

Що тут можна змінити?

Дві речі: час застосування та гектарну норму препарату. Збільшуючи кількість препарату ми збільшуємо період присутності його в рослині, а значить продовжуємо захист.

Також можна змістити час внесення на пізніший і тим самим змістити період ефективності. Але це можливо тільки за умови використання стійких соняшників та відсутності бур’янів у посіві. Бо на нестійких соняшниках затягування з внесенням може перетворити корінь соняшника на один суцільний вовчок. А також є загроза, що бур’яни почнуть конкурувати із соняшником.

Made with