Підживлення зернових по колосу

Підживлення зернових по колосу

Як і для чого застосовують підживлення зернових по колосу?

Ще з дідівських вчень до нас дійшов прийом застосування “конячих” доз карбаміду по колосу.

Але тут виникє багато питань: чим, коли, для чого, спалить чи ні, який буде результат і тд.

Давайте розберемось.

Азот це основа синтезу білка.

Але в силу фізіологічних особливостей рослин, не все азотне живлення дає максимальний ефект.

Конкретніше – потрапляючи на листок і в рослину кращий результат показує тільки амідна форма азоту.

Тобто карбамід.

Чому так?

Бо амідна форма азоту може відразу брати участь у плазмолізі.

Грубо кажучи, застосовуючи кабрамід у підживлення – ви збільшуєте кількість білку в рослині.

А іншим формам азоту, аміачні чи нітратній – ще треба затратити енергію і час, щоб прийняти участь у синтезі білка.

Діди знали, що роблять, бо бачили ефект!

Особливо ефективно цей прийом працює в кінці вегетації рослин, коли негативний ефект мінімальний бо рослина вже достигає і “підпал” листя важко назвати негативним ефектом.

А гарна “доза” азоту збільшить вміст та покращить якість білку в зерні.

Як наслідок – збільшується класність зерна!

Також важливо розуміти, що карбамід не змінює pH робочого розчину.

А інші форми азоту, такі як аміачна селітра або сульфат амонію – значно підкислюють суміш.

А рослинкам – не сильно подобається коли їх обробляють кислотою!

Застосовуйте вчасні підживлення зернових!І хай прибуде з вами урожай!

Made with