Стеллар

Стеллар

З Вами Щоденники урожаю, і ви дізнаєтесь про системний гербіцид для кукурудзи від фірми БАСФ.

Цей препарат особливо ефективний для контролю проблемних бур’янів, так як компоненти препарату блокують подальший ріст клітин та визивають порушення фізіологічних процесів.

А ви знаєте як саме та за допомогою яких компонентів діє гербіцид Стеллар? У своєму складі Стеллар має 2 діючі речовини. Першою речовиною є дикамба. Вона розрахована на дводольні бур’яни, але дуже полюбляє тепло, і діяти буде лише при температурі від +10С. А при високих температурах дія буде настільки швидкою, що бур’яни почнуть гинути вже за 40хв. Це дуже гідний результат, який дозволить вам ефективно і за короткий час позбутися проблем на полі. Друга речовина – топрамезон, це дуже унікальний препарат, він є аналогом природних гербіцидів.

Топрамезон характеризується системною активністю та розрахований на однодольні бур’яни. Він швидко всмоктується в листя ваших бур’янів, проникає в їх коріння, блокує синтез амінокислот та перешкоджає фотосинтезу. Саме тому фермер може побачити побіління бур’янів на своєму полі вже на 3-4 день після використання Стеллару.

Одним із важливих питань по цьому препарату буде… Як ви думаєте що? Правильно! Гектарні норми. В рекомендаціях указані гектарні норми 1-1,25 л/га. “Так як же краще?”, – ви спитаєте. Для того щоб не помилитися, давайте використаємо такий хитрий агрономічний прийом: для цього візьмемо середню норму на гектар, щоб знати скільки купити, у нашому випадку це – 1,1. Але ж ви розумієте, що необхідно дивитися по ситуації саме на вашому полі, якщо поле чистеньке, то можна зменшити норму на тих 100гр, і внести літр, але якщо бур’янів зійшло більше і швидше, ніж очікувалось, то треба використати максимальну норму 1,25 л/га.

Але не все так просто зі Стелларом, він не буде працювати без свого надійного друга – Метолата. Не спішіть переживати, вони продаються тільки разом у каністрах по 10л, і використовувати їх необхідно 1:1. Вносити рекомендується у фазі 2-6 листків, коли ваша кукурудза безпомічна і не може протистояти бур’янам.

Ви не забулися що це препарат фірми БАСФ? Саме тому, він вам на дасть змогу контролювати падалицю соняшника, включаючи Clearfield та ЕкспресСан. У фірмовому каталозі експерти наголошують на тому, що якщо ваше поле кишить однодольними бур’янами, то вам необхідно використовувати суміш Стеллар+Метолат з грунтовим гербіцидом Фронтьер Оптіма. Усіх по 0,8 л/га.

Саме завдяки цьому ви позбудитеся бур’янів та забезпечите надійний, тривалий захист. А зараз важлива інформація. Запам’ятайте! Не рекомендується змішувати препарат ні з чим, окрім грутових гербіцидів Фронтьер Оптіма та Акріс від компанії БАСФ, але Акріса необхідно 1,5л, а Стеллару лише 0,8л. Оптимальним розміром краплі буде орієнтовно – 300 мікрон, в той час як БАСФ вказує на норму 200-350л.

Варто зазначити, що після використання гербіцида Стеллар, необхідно обмежити сівозміну, а саме – протягом 18 місяців не сіяти сою, буряк або горох.

Made with