Агрітокс

Агрітокс

Агрітокс – це не новий препарат, йому вже багато-багато років, в Україні препарат продається компанією Нюфарм. Даний гербіцид застосовується, в основному, на горохові. Так як ми люди з Півдня, то ми не бачимо де б ще Агрітокс застосувати, і тому у той час, коли закінчився Базагран М, у нас всі шукають Агрітокс. А Ви вже закупилися гербіцидами для свого гороху? Якщо ні, то скоріш у Гровекс. Гровекс комфортний магазин аграрія.

Повернемося до нашого препарату. До його складу входить МЦПА у формі солей диметиламіну, натрію та калію – 500гр/л. До речі, тарна одиниця у нього 10 л. Гектарна норма застосування на горосі 0,5 л/га. Можна застосовувати у фазу від 3 до 5 листочків, а якщо говорити про горох – то це у фазу від трьох до п’яти вусиків, тому що горох у нас, в основному, вусатий. Також цей препарат можна застосовувати і на пшениці , тобто на зернових культурах, і навіть є досвід його використання на кукурудзі для контролю дводольних бур’янів.

На пшениці є офіційна реєстрація від 1 до 1,5 л. А фаза застосування до 37 ВВСН, тобто до передпрапорцевого, можливо навіть і прапорцевого листка, але, все таки, з Агрітоксом краще не ризикувати і вносити його трошки раніше ніж з’явиться прапорцевий листок.

У коментарях на нашому каналі дуже часто запитують – «А як же проконтролювати сосунку , тобто хвощ польовий у посівах кукурудзи або пшениці?» . І ось вам відповідь, любі друзі, – Агрітокс. Цей препарат у першу чергу ефективний проти хвоща та осоту. Тобто ці важко контрольовані бур’яни з легкістю контролюються Агрітоксом. А також це надійний контроль падалиці ріпаку та соняшнику, у тому числі Експрес та Клеарфилд. А це значить, що Агрітокс дуже добре проконтролює ваші стійкі соняшники. Хто вже користувався цим препаратом, як Вам враження від нього? Пишіть нижче у коментарях. Нам дуже цікавий ваш досвід.

Також, цей препарат має дуже велику реєстрацію у нас в Україні на таких культурах як просо, сорго, рис, льон, картопля, конюшина, тимофіївка, стоколос, райграс, навіть люцерна. До речі, на люцерні він забирає однорічні дводольні бур’яни, при гектраній нормі 0,5-0,75л.

Тарна одиниця у цього препарату 10 л, тобто коли ми беремо його на горох, то повинні розуміти, що одна 10л-ва каністра – це приблизно на 20 га гороху. Для ефективної роботи МЦПА, тобто герою нашого сьогоднішнього випуску – Агрітоксу, необхідна температура не менше 12 градусів, а оптимальною температура буде від +12 до +25 градусів за Цельсієм.

Досить часто навесні постає питання, чи можна змішати Агрітокс із Базаграном, щоб на виході отримати, емм.. грубо кажучи, Базагран М. Ми якось пробували, як змішувати, так і не змішувати, і можемо вам сказати, що на горосі краще вносити Агрітокс із Базаграном – окремо. Базаграна в нормі 1,5-2л окремо, і окремо потім вносити Агрітокс у нормі 0,5л.

А от якщо ви хочете внести все за раз, то краще купити Базагран М. Для відчайдухів: можна змішувати все, тобто горох звісно ж не випаде, але фітотокс Ви будете на ньому спостерігати. Дивіться на фази розвитку свого гороха на полі, і приймайте рішення вчасно. Оптимальний розмір краплі для цього препарату, такий самий як і для всіх гербіцидів які вносяться по вегетації це 300 мікрон. Нагадуємо, шо всі вищезгадані препарати і багато інших гербіцидів, фунгіцидів, інсектицидів, а також насіння та мікродобрива можна придбати в нашому інтернет-магазині Гровекс. Гровекс комфортний магазин аграрія.

Made with