Агрофейл №3. СПАЛИВ пшеницю Хлормекватом!

Агрофейл №3. СПАЛИВ пшеницю Хлормекватом!

Ви, напевне, прочитали назву і подумали, як же можна спалити пшеницю Хлормекватом?

Виявляється, можна. Більше того, є реальні випадки подібних фейлів.

Усім привіт. З Вами наша постійна рубрика “АгроФейл”. Ми раді ділитися з Вами новими помилками наших сусідів, аби застерегти від їх повторення. Розповідаю ситуацію.

Один знайомий вніс Хлормекват-Хлорид на пшеницю до кінця кущення. Було ще холодно, як, в принципі, і має бути, адже, нагадуємо, Хлормекват вноситься при низьких температурах. А на наступний день після внесення рістрегулятора, почалися заморозки. Стовпчик термометра показував -3С -4С, вдень повітря прогрілося до температури ледь вище нуля. Вегетація зупинилася, і, як наслідок, спостерігаємо такий ефект – після застосування Хлормекват-Хлориду іде інтенсивне випадіння культури. Простіше кажучи, рослини вмирають. Наш фермер не помітив ніяких змін, адже цього одразу, справді, не видно. Прийшов час відновлення вегетації і… відновлюються далеко не всі культури. Приблизно половину було втрачено. Наш герой чекає тиждень і благополучно задисковує. Натомість сіє характерну для півдня культуру. Як думаєте, яку? Звичайно ж, соняшник.

Ви, напевно, вже здогадалися, що трапилось. Скажу словами представників BASF: “Якщо у Вас на зернових було зниження температур, чи ще якісь стреси, вносити рістрегулятори не можна”. Така проста істина, якою багато хто нехтує, керуючись поспіхом і строками. Це не означає, що коли на завтра прогнозуються заморозки, сьогодні можна ще встигнути внести Хлормекват.

Тепер ви знаєте, як можна спалити пшеницю Хлормекват-Хлоридом. Не забувайте, що Хлормекват можна застосовувати тільки до 31 фази.

Напишіть нам, який у Вас досвід використання Хлормекват-Хлориду. Можливо, маєте цікаві приклади власних чи чужих фейлів. Не жалійте знань. Поділіться ними з іншими, щоб вони не повторювали помилок в себе на полі.

Made with