АгроНЯНЯ #10 Вносимо Раундап після посіву

АгроНЯНЯ #10 Вносимо Раундап після посіву

Сьогодні порадуємо Вас новим актуальним питанням. Один наш підписник, petro pepa посіяв горох аж 30.04. За його словами, другу культивацію він ще не робив, бо не хотів пересушити. Площа в бур’янах. Петро питає, чи можна у такому разі обприскувати Гліфосатом? Минулого разу я запитувала, чи контролюють наші агрономи бур’яни Раундапом після посіву культур до появи сходів? І просила придумати назву для такого агроприйому.

Подивимось, як на це відгукнулись колеги.

Віталій Українець пише: “Післяпосівна зачистка” – принаймні я так називаю прийом обробки Раундапом будь-якого посіву до появи сходів. Трохи ризиково. Якщо задощить, то можна отримати сходи в бурянах, тому часто роблю передпосівну зачистку гліфосатом.

Наш підписник Фермер також зазначає позитивну дію такого прийому. Спостерігав гарний ефект на посівах соняшника під технологію “чисте поле”.

Судячи з коментарів, багато хто використовує даний прийом на картоплі, і не менш успішно.

Іван Чебля також ділиться із нами своїм досвідом: “В этом году по мини-тилке работал до посева кукурузы 1,5 л/га и после посева 1,5 л/га УраганФорте+3 кг/га селитры, кукуруза чистая. Может не буду вносить страховой гербицид. А там видно будет. А технологию внесения глифосата после посева называю “ГлифосатоСтремновато”.

Іване, можете не боятись. “Стремновато” – доки не спробували. Прийом справді, працює.

Ян Сочков пропонує назвати прийом “Сорнякконтроль” или “Стопбурьян”. Тут цікавий момент: Ян практикував вносити гліфосат до посіву, щоб прибрати осот. Але застерігає – землю краще не чіпати після цього ще 10 днів, щоб вбити коріння. “Брызгали после посева сплошным и добавляли немного Примы – нормально выходило. Поле, конечно, грязное, но потом семки были намного чище”.

Дякуємо всім, хто відгукнувся на питання. Раундап – це гербіцид суцільної дії, який знищує всю рослинність, на яку попав, тому логічно, що гліфосат вноситься до того, як зійшли перші сходи культури. Петре, що ж стосується вашого пізнього гороху, слідкуйте за тим, аби внесення гліфосату не співпало із вашими сходами. Тут, до речі, трохи “Стремновато”.

Тих, хто збирається користуватись таким прийомом, маємо застерегти: навіть якщо ви прибрали першою культивацією осот, нема гарантії, що він знову не полізе. Якщо на вашому полі є проблеми із коренепаростковими, приділіть їм особливу увагу, щоб посіви, не зважаючи на ваші зусилля, не стояли заосоченими.

Дякуємо за вашу активність у коментарях. Особливо багато зараз у гарячий сезон польових робіт нам ставлять питання такого типу.

Отже, дорогі наші агрономи, у які фази та в якій концентрації ви проводите підживлення карбамідом і сульфатом магнію?

Поділіться з нами своїм досвідом.

Made with