АгроНЯНЯ #11 Підживлення карбамідом і сульфатом магнію

АгроНЯНЯ #11 Підживлення карбамідом і сульфатом магнію

Пройшов тиждень і знову з Вами спілкуємося в АгроНЯНІ. Круто спостерігати за вашою активністю. Бачимо, що рубрика подобається не лише нам. Бо хіба є щось краще, ніж живий діалог із глядачами?

Давайте пригадаємо, яке питання я озвучувала минулого тижня.

“У які фази та в якій концентрації ви проводите підживлення карбамідом і сульфатом магнію?”

Дякуємо всім, хто відгукнувся на поставлене питання. Думаю, глядачам буде особливо цікавим ваш особистий досвід.

Є головні моменти, які потрібно розуміти кожному агроному: коли говоримо про підживлення культур найперше пам’ятаємо правило – не нашкодь. Якщо розумієте, що можете нашкодити своєму урожаю, краще підживлення не робити.

Другий момент. Не варто боятися підпалу листя. Європейська практика говорить про те, що існує норма пошкодження листової поверхні – близько 3-5 %. Кінчик листка, звичайно, підсохне, але вся площа листа стане темнішою і почне краще фотосинтезувати.

Із власного досвіду можемо сказати, що 3% карбаміду – це на 99% безпечно. Можемо сміливо вносити 5-6 кг на га.

Що стосується сульфату магнію, то його можемо вносити майже всюди, окрім випадків із змішуванням в баковій суміші, де використовуються слабкі хелати. Вони сприяють утворенню сильного осаду, тому кожну бакову суміш потрібно ретельно перевіряти. Але це вже тема для наступних випусків.

Про гектарну норму можемо сказати, що 2-3 кг сульфату магнію в кожну обробку – це те, що лікар прописав. Адже магній сульфат – сприяє кращому засвоєнню азоту і, як наслідок, фотосинтезу рослин. Рослинка буде зеленішою, здоровішою на вигляд, обмін поживними поживними речовинами в ній прискориться.

Тому вміло користуйтеся можливістю підживлення карбамідом і сульфатом магнію на своїх посівах.

А у нас є для Вас нове, цікаве питання. Особливо часто до нас звертаються із питаннями про нові препарати по вегетації класичного соняшника: Челендж, Пледж і Сальса. Який у Вас досвід використання цих препаратів, які буряни ними контролюєте, якою гектарною нормою та в яку фазу соняшника? Чи були у Вас з ними випадки сильного фітотоксу?

Чекаємо на ваші відповіді в коментарях. У нас є власна думка стосовно Челендж, Пледж і Сальса але хочемо почути Вашу. Поділіться з нами досвідом.

Made with