АгроНЯНЯ #13 Найкрутіший гербіцид на кукурудзу

АгроНЯНЯ #13 Найкрутіший гербіцид на кукурудзу

От ми вже й наблизились до чортової дюжини випусків нашої постійної рубрики АгроНЯНЯ. Дякуємо всім, хто не лише нас дивиться, але й бере активну участь в обговоренні проблем. У минулому випуску ми говорили про дещо особисте. Особисте для кожного агронома – вибір найкрутішого на його думку гербіцида на кукурудзу. Забігаючи наперед, скажу, що тема наступного питання також буде не менш інтимною.

Але поки що поговоримо про крутелики у світі гербіцидів на кукурудзу. Подивимося, що із власного досвіду нам радять колеги.

Первый сельхоз канал пише: “Працював Мілагро, Пік, Прима, Майстер, Діален. Кращого ніж Майстер Пауер по ефективності боротьби нема, трішки з осотом проблемка, але з ним боротись треба в другий час гліфосатами”.

Олег Юраш розповів нам, як краще спрацювати економно, щоб при цьому й ефект був непоганий:

“Мені дуже подобається Пріма+ Альфа Нуфорон. Економ варіант Агент+ Сульфоніл. У цьому році ця суміш вийшла менше ніж 200грн/га і чудово забрала бур’яни. Деякі працюють повними дозами: Агент – 600г/га, Сульфоніл – 70г/га, негативного впливу на кукурудзі не було.

А от Едуард Сабанін закликає нас вміти оперувати різними препаратами, починаючи, що немало важливо, із грунтових гербіцидів. Едуарде, цілком із Вами згодні, кожен фермер керується персональними умовами на полі. А грунтова схема контролю бур’янового угрупування має велику ефективність. Наприклад можна дуже часто зустріти схему – ацетохлор грунтово, для контролю однодолльних і пріма по вегетації, щоб забрати дводольні бур’яни.

Лучезар Миколайович відзначає неабиякий ефект від Елюміса, який прибирає з поля широкий спектр злакових і дводольних бурянів, в тому числі осот і 40-сантиметрову падалицю соняшника.

Згодні, агрономи дуже часто зазначають гарний ефект від Елюміса.

Усі коментарі зачитувати не буду, зрозуміло, що найбільш широким попитом в технології захисту кукурудзи користуються Пріма, Стеллар, МайсТер Пауер та Елюміс. Крім того, підписники відзначають надійність гербіцидів Таск і Таск Екстра. Так, дійсно, є непоганий досвід використання цих препаратів на кукурудзі.

Один із наших підписників-агрономів, Юрій Кайда, навіть поділився у коментарях власними схемами захисту кукурудзи. Як кажуть, методом проб і помилок був здобутий безцінний досвід:

1) Таск Екстра в нормі 440 г/га;

2)Тітус Екстра 45-50 г/га + Ланцелот 33 г/га;

3) Майстер 150 г/га + Біопауер 1,25 л/га;

4) Елюміс 2 л/га.

Дякуємо, Юрію, за те, що поділилися досвідом.

Отже, що можна сказати стосовно вибору гербіцида на кукурудзу. Не можна не погодитися із нашими підписниками в тому, що вибір препарату для боротьби із бур’янами – річ дуже індивідуальна. Ви маєте обирати той, що вирішить конкретну проблему на Вашому полі. Наприклад, якщо у Вашій кукурудзі трохи дводолки, берете Пріму і питання вирішено, якщо ж кількість небажаної рослинності вже нагадує Вам дорогий персидський килим із злакових а то й, навіть, бобових, таких як горошок мишачий, швиденько за Стеларом. Як показує практика, він кардинально вирішує подібні проблеми. Із осотом прекрасно впорається Елюміс. А що ж стосується МайсТер Пауера, то у той час, як він представляє собою швидке вирішення майже всіх проблем, не секрет що цей препарат слабкий у боротьбі із падалицею стійкого соняшника.

Як бачимо варіантів багато, але краще обрати гербіцид, який за розумні гроші вирішить усі ваші проблеми.

А тепер час для нового питання. Влаштуємо батл між трьома технологіями вирощування соняшника “Clearfield, ExpressSun і Класична”. Звичайно, суддями у цьому питанні будете Ви. Отже, яку технологію вирощування соняшника сьогодні обираєте Ви і чому? Чекаємо Вашого вердикту у коментарях. А потім ми порахуємо коментарі і визначимо улюблену систему вирощування соняшника наших глядачів.

Made with