АгроНЯНЯ #2. Запилення кукурудзи

АгроНЯНЯ #2. Запилення кукурудзи

Наші глядачі часто залишають свої питання в коментарях під відео. Ми озвучимо найкращі з них у новій рубриці «АгроНЯНЯ». Найактивнішим підписникам пропонуємо відповідати на цікаві коменти разом із нами. Поділіться експертною думкою та власним досвідом під новим випуском цієї рубрики. І колезі фермеру допоможете і залишите свій слід в історії HarvestDiary.

Отже, у минулий вівторок ми озвучили питання Васі Конда:

“Нещодавно почув, що люди сіють, основний масив кукурудзи з меншим ФАО і 1/7 з більшим, начебто для кращого запилення”.

Колеги із Agro TV діляться досвідом:

“Кукурудза з меншим ФАО матиме менше вологи, з більшим ФАО – більше. Це пояснюється тим, що з меншим ФАО кукурудза встигає висохнути швидше. Запилення кукурудзи здійснюється за допомогою вітру, а з метою вищої якості зерна роблять штучне запилення. Тому нема різниці більше ФАО чи менше. Результат однаковий”.

Дякуємо Agro TV за коментар.

Отже, висів кукурудзи з різним фао в одному полі – це прийом, який має право на життя. Та в теперішніх реаліях проблеми із запиленням бувають дуже рідко і, в основному, під дією стресу. Передбачити це майже неможливо. А зважаючи на той факт, що терміни достригання та якості такого посіву дубуть різні, то рекомендуємо застосовувати цей прийом на тих полях де ви прогнозуєте екстримальні умови.

Василю, сподіваємося, ми відповіли на ваше питання. Дякуємо колегам за участь. Будьте небайдужими разом із нами і допомагайте аграріям здобувати свіжі знання.

А в нас нове актуальне питання від Євгенія: “Чем обработать семена подсолнечника от насекомых перед посевом. Только поконкретнее – название препарата. Чтобы дешево и сердито”.

Дорогі наші глядачі, чекаємо ваші відповіді на питання Євгенія прямо тут, під відео. До речі, випуски рубрики будуть виходити мовою поставленого Вами питання.

Беріть участь в інтерактиві кожного вівторка о 16.00 в новій рубриці АгроНЯНЯ!

Made with