АгроНяня #7 Чи можна змішувати рістрегулятор із гербіцидом?

АгроНяня #7 Чи можна змішувати рістрегулятор із гербіцидом?

Минулого тижня Марк Шквиря запитував: “А если применять хлормекват-хлорид с гербицидом Прима? Имею в виду в баковой смеси… Информация в Интернете довольно противоречивая. Где-то указано, что снизить норму гербицида на 15%, а где-то, что нельзя вообще применять…”

Дякуємо всім, хто відгукнувся на прохання Марка прояснити ситуацію.

Едуард Сабанін запевняє: “Не дуже бажано, але можливо. Та краще окремо”.

Забігаючи наперед скажу, що інформація здається протиречною лиш тому, що кожен агроном сам обирає, який варіант йому брати на озброєння.

Але наша думка така – не варто цього робити. При застосуванні рістрегулятора відбувається прибиття точки росту культури, що саме по собі є стресом. Подібне можна сказати і про гербіцид. Який би він не був, а особливо, якщо це синтетичний ауксин, культура стресує після його внесення. Тому одночасне використання регулятора із гербіцидом може призвести до пригнічення рослин і неабияких втрат урожаю. І добре, коли погодні умови сприяють нормальному розвитку рослин. А якщо навпаки і культура і так вже у стресі. Є великий ризик!

В інструкціях до препаратів пишуть – при використанні гербіциду із рістрегулятором зменшити норму. Тому Вам, Марку, траплялися зауваження про зменшення норми на 15%. Треба намагатись розносити препарати по внесенню, з інтервалом через 5 днів. Коли такої можливості нема, стаємо справжніми екстрималами і робимо на свій розсуд.

Ярослав Коваль навіть практикував змішування регулятора росту із гербіцидом у баковій суміші.

Він пише: “На зернові змішував Гроділ Максі з регуляторами. І негативних наслідків не помічав”.

Як бачимо, є успішні приклади змішування регулятору росту із гербіцидом. Якщо культура вже у фазі, і строки внесення критичні, спробуйте змішати потрібні Вам препарати із обов’язковим зменшенням норми. Але, звичайно ж, HarvestDiary не рекомендує цього робити.

А в нас нове питання від Григорія Страхова: “Скажите, пожалуйста, можно ли подкармливать ячмень по листу КАСом?”

Дякуємо Григорію. Останнім часом ви ставите багато подібних питань в коментарях. Тому хто вже стикався із такою дилемою, напишіть нам під відео, яке рішення прийняли і якими, врешті-решт, були результати.

Made with