АгроНЯНЯ#6 Захист сої без Раундапу

АгроНЯНЯ#6 Захист сої без Раундапу

Раді спілкуватися з Вами в нашій постійній рубриці АгроНЯНЯ. Пам’ятаєте, яке питання ми озвучували минулого тижня? Давайте пригадаємо. IVAN 1111 нас запитував про гербіциди соєві. “Не Раундап”, – просить наш активний користувач.

Подивимося, якою ж була відповідь колег.

Vasil Romaniv пише:

“У наших краях 1 метрабузин 0,5-0,6 після посіву 2-3 трійчатих листочки Базагран 2,5 л + Хармоні або Півот 0,6-0,7 значно бюджетніше”.

Александр Васенко дає класичну формулу гербіцидного захисту, якою багато хто користується: “Базагран + Хармоні”. Все просто і дієво.

Андрій Тузовський також залишив змістовний коментар:

Не важливо, який гербіцид вибрати на сою. Головне, аби він спрацював по бурянистій рослинності. Іще кожен фермер сам вирішує, який гербіцид використовувати, оригінал від провідних компаній чи якісний аналог. Все залежить від купівельної спроможності фермера”.

Едуард Радченко ділиться власною думкою: “Імезатапір 100 гр/л (Півот, Серп, Пікадор) 0,7-0,8 л/га. До фази 3 листків і поле чисте.

Дякуємо за змістовні відповіді. Згодні з Вами, але є одне зауваження.

Не рекомендуємо використовувати Півот, той самий Імазетапір, адже він має надто довгу післядію. Гербіцид розкладається у грунті при нормальних умовах близько 330 днів. Тобто є великі обмеження по сівозміні. Так що коли є можливість задіяти інший гербіцид, краще використовувати його. Півот у крайньому випадку.

Вибір нашої команди – це Пульсар у нормі 1л/га, адже він має дію на бур’яни як імазетапір, але немає таких жахливих обмежень. Або суміш Базагран 1,5 л/га з Пульсаром 0,6 л/га. Але це особиста практична рекомендація, яка не має реєстрації. Забігаючи наперед, можемо порадувати Вас. Компанія БАСФ, знаючи про ефективність цієї суміші, вже зареєструвала комплексний препарат, назва якому Корум. І саме він має стати зіркою захисту класичної сої. В склад входитиме Бентазон та Імазамокс. Чекаємо початку продажу його вже з наступного сезону. А на даний момент найбільш популярною схемою захисту є Базагран + Хармоні. Але Хармоні дуже часто викликає сильний фітотокс, тому нам більше подобається як працює Пульсар.

А в нас нове питання. Пише Марк Шквиря: “А если применять хлормекват-хлорид с гербицидом Прима? Имею в виду в баковой смеси… Информация в Интернете довольно противоречивая. Где-то указано, что снизить норму гербицида на 15%, а где-то, что нельзя вообще примень…”

Дякуємо Марку, гарне питання. Що думаєте з цього приводу, дорогі наші підписники? Який із варіантів у такій ситуації обрали б особисто ви? Пишіть прямо під відео, чи змішували ви колись гербіцид із рістрегулятором і чи вважаєте ви це правильним поєднанням? Можливо, у наступний вівторок ви станете героєм нашого випуску.

Made with