Актеллік

Актеллік

Актеллік - це несистемний інсектоакарицид від Syngenta, котрий має кишково-контактну дію і відноситься до хімічного класу фосфорорганічних сполук. Він створений для контролю в посівах агрокультур цілого ряду шкодочинних комах і кліщів. Окрім цього, завдяки фумігантним властивостям та стійкому затриманню на стаціонарних поверхнях, Актеллік застосовують для обробки складів та зерносховищ з метою захисту від шкідників.

Діючою речовиною в даному препараті є піриміфос-метил (500 г/л). Його препаративна форма - концентрат емульсії. Актеллік використовують як на відкритих, так і на закритих ґрунтах. Препарат зареєстровано на велику кількість культур, у тому числі садових та городніх: баклажан, цукрові буряки, огірки, томати, солодкий перець, персик, полуниця, малина, соя, черешня, смородина та аґрус. Норма витрати препарату варіюється в залежності від оброблюваної культури та основного виду шкодочинних організмів і складає від 0,3 до 3 (а на закритих ґрунтах навіть до 5) л/га. Період захисної дії препарату складає 2-3 тижні для польових культур, 7-14 днів для рослин, що зростають на закритому ґрунті, та до 12 місяців при використанні для обробки складів.

Характерними рисами цього інсектоакарициду є:

  1. широкий спектр використання: від овочівництва до обробки зерносховищ;
  2. висока швидкість дії;
  3. якісний контроль шкідників та запобігання їх повторній появі;
  4. низька тривалість біологічної активності на рослинах, що гарантує нетривалу паузу між обробкою та збиранням врожаю;
  5. тривалий період активності препарату при використанні для обробки приміщень;
  6. не має негативного впливу на організм людини (при дотриманні вимог щодо внесення та використанні засобів індивідуального захисту);
  7. ефективність препарату при обробці рослин зростає завдяки одночасній контактній та фумігантній дії у поєднанні з трансламінарною активністю.

Актеллік при обприскуванні використовувати у бакових сумішах з багатьма видами інсектицидів та фунгіцидів, котрі вносяться в ті самі терміни. Препарат має низьку фітотоксичну дію на культурні рослини та не впливає на схожість насіння і розвиток культур.

Використання Актелліку доцільне при першій появі шкідників з профілактичною метою або при перевищенні ними порогу шкодочинності. Робочий розчин повинен цілковито покривати поверхню листків, але при цьому не стікати з обробленої поверхні. Використання мінімальних норм внесення препарату доцільне при обробці рослин на ранніх стадіях розвитку і при першій появі шкідливих комах, а при великому розповсюдженні шкідників та складних погодних умовах актуальними будуть максимально допустимі норми внесення. Актеллік не використовують при наявності вологи на поверхні листа, або відразу до чи після дощу. Також якість обробки посівів даним препаратом суттєво погіршується при використанні його у спеку та при сильному вітрі.

Made with