Базагран

Базагран

Препарат Базагран, а саме бентазон, продається у різних варіаціях, і був виведений для контролю дводольних бур’янів у посівах зернових, адже саме їх вирощується у світі найбільше і до тих пір, доки не з’явилися сульфоніл речовини, такі як трибенуронметил, тифенсульфуронметил, до того часу саме Базагран був у топі препаратів для контролю дводольних бур’янів на зернових культурах. Але час іде, і все змінюється і на данний момент Базаграном дорого контролювати бур’яни, адже зараз за допомогою сульфоніл-речовин можна проконтролювати ті ж самі гектари але в рази дешевше. Саме тому, на данний час Базагран використовують у посівах сої, гороху та деяких специфічних культур, наприклад, льон-довгунець, м’ята, хміль, просо, райграс.

Але давайте повернемось до характеристики препарату. Отже, це препарат контактної дії, і відповідно через це, з нашого гласного досвіду, та й представники компанії БАСФ, кажуть про те що необхідно застосовувати якомога більшу норму виливу, це повинно бути мінімум 300л робочого розчину/г. А грубо кажучи, ми повинні скупати рослину у девешкі, так як контакт повинен бути максимальний. І не забувайте про оптимальний розмір краплі, він складає 300 мікрон.

Дуже часто, у фермерів постає питання, чи можна змішувати Базагран із Агрітоксом для використання цієї суміші на горох, і отримати на виході щось схоже на Базагран М. Зі свого досвіду можемо сказати що краще вносити ці два препарати окремо, звісно ж відчайдухів це не зупинить, і вони отримають сильний фітотокс на рослинці, але за один прохід знищаться всі бур’яни.

А ви знаєте який механізм дії препарату? Давайте його розглянемо. Бентазон засвоюється зеленими частинами рослин, і всередині блокує процес фотосинтезу , і відмирання бур’янів можна вже спостерігати через 3-5 днів. Гербіцидний ефект краще проявляється на бур’янах що активно вегетують. Якщо час вносити препарат прийшов, а на дворі ще прохолодно, то необхідно збільшити гектарну норму. У 2018 році тарна упаковка Базаграну – 10л-ва каністра, а при гектарній нормі 2-3л, Вам вистачить її приблизно на 3-5 га.

Офіційна реєстрація на сої 1,5-3 л/га у фазц від 1 до 3х справжніх листочків; а на горосі – 3л/га, у фазі 5-6 листочків.

Також, можна змішувати у баковій суміші разом із прилипачем, це дасть непоганий ефект, найкращим прилипачем буде Метолат від компанії БАСФ. По тих результатах які нам показували представники компанії БАСФ, – то він дає найкращий ефект, але і Тренд від Дюпона Вам дуже хороший результат. Це один із тих випадків, коли до препаратів компанії БАСФ доцільно додавати прилипачі.

Нагадуємо що всі необхідні препарати для Вашого поля, а також насіння та мікродобрива можна придбати у магазині Гровекс, посилання на екрані, Гровекс – комфортний магазин аграрія.

Made with