БЕЗПЕЧНІ для бджіл ІНСЕКТИЦИДИ

БЕЗПЕЧНІ для бджіл ІНСЕКТИЦИДИ

Наша команда виділила 4 інсектециди, безпечних для бджіл, які, на сьогоднішній день найчастіше використовуються в Україні:

Біскайя від Баєра,Моспілан із Саміт-агро Юкрейн, Моспілан має кілька аналогів про які ми сьогодні розповімо;Кораген від Дюпона іМаврік від Адами.А тепер про кожен з них більш детально.Почнемо ми з Біскайі, яку в Україні продає компанія Байер. Діюча речовина тіаклоприд. Відноситься до класу неонікотиноїдів. Так як це системний інсектицид, то він забере всіх шкідників і буде мати в рослині захисний період.Наступний препарат – Моспілан. Діюча речовина – Ацетаміприд. Має найбільшу площу по застосуванню серед наведених нами інсектицидів. Ця діюча речовина не така вже й нова. Зараз продаються аналоги, генерики Моспілана. За роки використання довели свою ефективність. Та, все ж, оригінальний Моспілан користується найбільшою популярністю. Його можна застосувати під час цвітіння для максимальної безпеки бджіл. Одним з його аналогів є препарат Альфа-Ацетаміприд від Альфасмартагро.

Кораген в Україні. Його продає компанія Дюпон. Діюча речовина хлорантраніліпрол. Вона відноситься до окремого класу, тому до неї нема перехресної стійкості інших діючих речовин. До речі, ацетаміприд, що в моспілані, відноситься до неонікотиноїдів, так само як і тіаклоприд в Біскаї. Тобто, якщо у шкідників є стійкість до неонікотиноїдів, і викликав її Моспілан, то Біская вже не допоможе. І навпаки. Адже клас діючих речовин і принцип роботи однаковий. Тобто якщо шкідники не попадали від Моспілана, то ефективним буде Кораген. От такий прийом, якщо хочете. Ним також можна працювати під час цвітіння по садках і ріпаках.Ми з вами поговорили про системні інсектициди. А наступний препарат – Маврік, який в Україні продає Адама. Діюча речовина тау-флувалінат. Відноситься до піретроїдів. Він не системний, а отже забирає те, на що попав. Але, навідміну від попередніх препаратів, він інсекто-акарицид. Тобто, як приємний бонус – контролює кліща.Пролонгованої захисної дії не має, через що треба правильно підбирати форсунку, норму виливу, особливо, якщо це садок – що попасти всюди і вчасно.

Made with