Бор (В)

Бор (В)

Мікроелемент Бор (В) – цей неметал здатний покращувати процес фотосинтезу, обмін білків та вуглеводів. З його допомогою поліпшується, діяльність ферментів значно активується, має позитивний вплив на поділ клітин.

В рослинному організмі концентрується у квітках. Вміст бору в рослині, який вважається оптимальним, становить 1-20 мг/кг в сухій речовині. Важливе значення має в період запліднення. Цей елемент, бор, для рослин є важливим при поділі клітин та являється необхідною складовою клітинної оболонки рослини.

Дефіцит бору – прояви та наслідки

Найчутливіші до дефіциту бору є соняшник, кукурудза, буряк та люпин. Ознаками нестачі цього мікроелементу є посвітління листків біля черешка, молоді верхні листки починають скручуватися, відмирають точки росту, пагони та корені, квітки деформуються та опадають. Старе ж листя стає твердим. За нестачі бору спостерігається загальне гальмування росту і розвитку рослини. А нестача В під час цвітіння значно зменшить ваш врожай за рахунок невиповненого та недорозвиненого плоду. Необхідність бору для рослини виявляється упродовж всього вегетаційного періоду.

Бор, значення для рослин якого відіграє важливу роль у підвищенні урожайності, є невід’ємною частиною нормального розвитку рослини.

Made with