Чому нема соняшника стійкого до 6 рас вовчка?

Чому нема соняшника стійкого до 6 рас вовчка?

Схід та південь України вже добре знають проблему вовчка соняшникового. І виробники насіння пропонують фермерам вирішення проблеми, а саме гібриди стійкі до “заразіхи”. А якщо бути точними, то стійкі до 7 рас вовчка. Тобто пропонують гібриди соняшника стійкі до 5 та 7 раси вовчка.

А Вам колись закрадалась думка : “чому немає стійких до 6 раси вовчка соняшників”. Якщо так – ставте лайк! Як формується стійкість до вовчка ми вже розповідали, посилання буде під відео.

То чому ж немає гібридів стійких до 6 рас вовчка? Звідки такий стрибок з 5ї на 7му? На мою скромну думку, відповідь банальна, це прогалина в маркетингу насіннєвих компаній. В цьому присутня наступна логіка: якщо Ви вирощуєте соняшник стійкий до 5 рас вовчка і в цьому році на полі вже був цей паразит – значить це мінімум 6 раса. А якщо Ви купите стійкий до 6ї раси то він через рік чи два знову буде вражений, тобто це така стійкість з кроком в один рік. Але хто ж буде виводити гібрид на ринок щоб продавати його 1-2 роки? Це ж не логічно! Треба вкластись в реєстрацію і випробування, доречі це займає три роки для одного гібриду, а ще маркетингові досліди, етикетки, брендінг, реклама та інші. І ці всі витрати для того щоб продати гібрид 1-2, ну максимум 3 роки? Це дуже дорого! Подивіться на топові гібриди соняшника, – скільки років вони на рину? Скільки тисяч посівних одиниць продається щороку? Гібрид повинен окупитись для виробника, а при використанні його 1-2 роки це майже не можливо. Як Ви думаєте – будуть гібриди стійкі до 8 рас вовчка? Пишіть відповідь у коментарях під відео. А якщо так, то напишіть хто з компаній першим зробить такий гібрид? Отже, 6 раса вовчка соняшникового – це жертва маркетингу. Він просто знищив її. Для фермерів її просто не існує. Будемо надіятись, що 8 расою такого не станеться! Доречі, як визначається раса вовчка це окреме цікаве питання. Пропонуємо такий собі челендж. Я розповім Вам про визначення рас вовчку коли це відео набере 300 лайків. Ставте палець вверх щоб дізнатись як визначається раса вовчку!

А я дякую за перегляд!

Made with