Чому збільшується площа соняшнику під Евролайтнінг і Експрес?

Чому збільшується площа соняшнику під Евролайтнінг і Експрес?

Чому кількість площ під гербіцидними технологіями зростає?Для початку потрібно розуміти, що гербіцидна технологія – це вінець еволюції вирощування соняшнику. Давайте згадаємо, як це було ще 30-40 років тому. Соняшник сіяли квадратно-гніздовим методом, а бур’яни прибирали за допомогою сапи. Прогрес прийшов з посівом сівалкою і контролем бур’янів за допомогою міжрядної культивації. Механічний контроль бур’янів актуальний і до цього дня, але на використання тільки К,Р,Н вже ніхто не сподівається.Проривом культури обробітку соняшнику стало використання ґрунтових гербіцидів. Довсходовое і передпосівне внесення препаратів дозволяє соняшнику пройти перші етапи розвитку без конкуренції з боку бур’янів, потім при необхідності підчистити міжрядною культивацією. Така технологія і донині займає 50% всіх площ соняшнику в Україні.

Але прогрес не стоїть на місці і в двухтисячних світ побачив Clearfield систему вирощування соняшнику. Вона має ряд переваг перед описаною раніше, класичною. Наприклад можна за одне внесення по вегетації проконтролювати всі сміттєві рослини в посіві соняшника без шкоди для самої культури. Таким чином відпадає необхідність передпосівного закладення гербіциду і міжрядки. А найприємніше при цьому, що період контролю бур’янів збільшується в багато разів. Тобто при правильно вибраному часі обробки ми можемо отримати чистий соняшник аж до збирання.

У той же час почала набирати популярність і інша гербіцидна технологія соняшнику – ЕкспресСан. Рослини “сємки” стійкі до трибенурон-метилу. Така технологія дозволяє вирішити головну проблему класичної технології – контроль дводольних бур’янів у посівах дводольного соняшнику.Але сьогодні у нас інше, філософське питання – чому ж площі модифікованих соняшників в Україні ростуть? Ми змогли виділити три основні причини.

1. Ефективність. При наявності на полях проблем з конкретними бур’янами або вовчком можна вибрати гербіцид, який контролюватиме шкідливий об’єкт на 90 або більше %. Тобто ефективність буде в рази вище, ніж у ґрунтових препаратів і, тим більше, междурядкі.2. Зручність і простота. При правильному підборі препарату і гектарної норми є можливість проконтролювати все за один прохід. Це реально зручно і просто.3. Третій і найприємніший факт – економія грошей. Якщо реально порахувати витрати на класичну і гербіцидну технології, а до цього додати ефективність, то нові технології будуть далеко попереду, як по грошах, так і за якістю контролю бур’янів.

Маленька підказка – величезний вибір гібридів соняшнику є в нашому інтернет-магазині Growex. Посилання в описі під відео. Можете вибрати насіння на будь-який смак і колір, а також замовити консультацію агронома!

Нові технології сильно спрощують нам життя. Подивіться хоч на інтернет, мобільні телефони і автомобілі. Важко уявити собі життя без холодильника або мікрохвильовки. Агрономія не виняток, в нашій з Вами сфері теж є багато цікавих нововведень, як, наприклад, гербіцидні технології культур. А вони є не тільки для соняшника.

Made with