Clearfield-соняшник Євро

Clearfield-соняшник Євро

  Євро - це сучасний гібрид соняшнику, створений селекціонерами ВНІС, що має стійкість до гербіцидів групи імідазолінонів. Ранньостиглий гібрид інтенсивного типу вирощування, котрий має високі показники врожайності в усіх ґрунтово-кліматичних зонах України. Він відзначається високою стійкістю до посухи, спеки, полягання і осипання. Характерною ознакою гібрида є висока толерантність до ІМІ-гербіцидів та повна відсутність зовнішніх проявів й ознак токсикації при дотриманні правильної технології застосування гербіцидів.

Соняшник Євро внесено до Державного реєстру сортів рослин у 2018 році.

Дорослі рослини соняшнику даного гібриду маю заввишки 160-165 см. Діаметр напівнахиленого злегка опуклого кошика - 20-22 см.

Бюджетний соняшник під Clearfield

Вегетаційний період соняшника складає 100-105 днів. Врожайність гібриду за роки випробування становила в середньому 3,6 т/га. Потенційна врожайність - 5,6 т/га. Гібрид середньо олійний, вміст олії у насінні становить у середньому 48-50%. Маса 1000 насінин складає 54-62 г. Вміст білка у насінні - 17,5%. Лушпинність - 27%.

Важливим фактором, що говорить на користь цього гібриду, є висока стійкість до цілого спектру хвороб: фомозу, фомопсису, іржі, несправжньої борошнистої роси, сірої гнилі (ботритісу), білої гнилі (склеротиніозу) тощо. Також Євро є стійким до 6 рас вовчку та соняшникової молі.

Рекомендована густота посіву на період збирання врожаю повинна складати 55-60 тис. росл./га (для Лісостепу) або 50-55 тис. росл./га (для Степової зони).

Цей гібрид стане ідеальним рішенням у співвідношенні ціна/якість для тих господарств, які вирощують соняшник за технологіями Clearfield та Clearfield+. Невибагливий у вирощуванні, він дозволить отримати гарний та стабільний врожай у будь-якій ґрунтово-кліматичній зоні за наявності необхідної кількості вологи та поживних речовин у ґрунті. А стійкість до Євро-Лайтнінгу максимально спростить гербіцидний контроль у посівах.

  Придбати перевірене та якісне насіння соняшнику Євро від виробника за приємною ціною Ви можете в інтернет-магазині Growex.  

Made with