Дербі

Дербі

Ми практикуємо у зоні північного степу, де зернові майже завжди висіваються по соняшнику, відповідно ми маємо дуже часто проблему із падалицею соняшника, особливо якщо це стійкий соняшник. Навіть якщо цей не стійкий соняшник то експрес або клеарфілд технології, то падалиця соняшника, сходить досить пізно, відповідно проконтролювати її звичайними препаратами на основі синтетичних ауксинів, наприклад Пріми або Діанату уже не є можливим, тому що фаза пшениці уже пройшла і вносити ці препарати не можна. Відповідно, всі хто прокліпав фазу внесення Пріми, бігом-криком кричать і шукають: “що ж мені робити, як же мені проконтролювати бур’яни на полі, а тим більш падалицю соняшника?” І кожної весни Дербі стає бестселером, ситуація повторюється із року в рік, адже Дербі від компанії Сингента можна застосовувати аж до флагового листа культури.

Але не забувайте про зонтичний ефект: якщо пшеничка вже змикнула рядки, то гербіциду буде набагато важче фізично потрапити на бур’ян і відповідно його проконтролювати. Через це бажано все-таки не затягувати з внесенням гербіцидів на зернові.

Офіційну реєстрацію він має як на пшеницю, так і на ячмінь, як на Яру, так і на озиму. Яка ж гектарна норма цього препарату? В офіційній реєстрації вказано від 50г до 70г на гектар. З власного досвіду можна сказати, що ми завжди працюємо 50г на гектар і маємо дуже класний результат, гарний контроль всіх дводольних бур’янів у посівах зернових культур. У тому числі і соняшника і особливо стійкого соняшника до клеарфілд або експрессан технології.

Діючі речовини цього препарату це флорасулам. Флорасулам ви можете побачити у дуже багатьох генеричних продуктах. Він має досить високу ефективність проти дводольних бур’янів у посівах зернових культур. Ці діючі речовини відносяться до класу Триазолпіримідини. Компанія Сингента зазначає, що головною особливістю Дербі є контроль підмаренника чіпкого.

Ми змішували цей препарат із великою кількістю фунгіцидів, мікродобривами та інсектицидами, відповідно можемо сказати, що змішувати його точно не можна тільки із фосфороорганікою. У всіх інших випадках ми проблем не спостерігали. Сама ж компанія Сингента рекомендує змішувати Дербі із препаратом Аксіал, для того щоб проконтролювати злакові бур’яни. Нагадуємо, що Дербі – контролює тільки дводольні бур’яни. А купити всі названі препарату можна у нашому інтернет-магазині Growex. Growex –комфортний магазин-аграрія.

Оптимальний розмір краплі, як і для всіх гербіцидів, які застосовуються по вегетації – 300 мікронів. Ну, а норма виливу, як зазначає Сингента – від 150л до 200л на гектар. Також виробник зазначає, що дія цього препарату буде спостерігатися вже при +5 градусів Цельсія, а оптимальна температура застосування – від +8 до +25 градусів Цельсія, тобто, грубо кажучи, цей препарат працює, коли є вегетація. Але ви повинні розуміти, що якщо ви застосовуєте восени і температура прохолодна (або це просто холодна весна), то гектарну норму препарату потрібно збільшувати, адже рух елементів по рослині (як культури, так і бур’яну) – уповільнюється. Відповідно, для отримання необхідного нам результату, потрібно більше діючої речовини на гектар. Відповідно якщо холодно – гектарна норма препарату повинна бути більша.

Продається препарат Дербі у тарі 0,5 літра. Відповідно, при мінімальній гектарній нормі, яку ми застосовуємо (50г на гектар), однієї півлітрової баночки буде вистачати на 10 гектарів.

Нагадуємо, що гербіцит Дербі, а також багато інших препаратів, гербіцидів, насіння та мікродобрив, можна купити у нашому інтернет-магазині Growex. Growex –комфортний магазин-аграрія.

Made with