Десикація зернових
Основним завданням кожного агронома є збереження врожаю та його якості протягом усього періоду його вирощування. Одна з найефективніших мір збереження врожаю – десикація. Зовсім нещодавно на нашому сайті з’явилась стаття, яка описує процес десикації, а також його плюси та мінуси. Сьогодні ми поговоримо про десикацію зернових культур, час її проведення, а також про нюанси, які варто знати.
Особливості десикації зернових
Однією з ключових особливостей десикації зернових культур є контроль розповсюдження бур’янів, які сходять до збору врожаю. Завдяки цьому в комбайн під час жнив не потрапляє зелена маса, що сприяє більш простому збору врожаю, а також меншій вологості зібраного зерна. Окрім цього, під час десикації насіння має можливість дозріти без ушкоджень.Обов’язково необхідно проводити десикацію зернових культур за наявності недогоду рослин у стані вегетації, адже якщо чекати дозрівання інших, істотно збільшуються втрати при збиранні з основної маси зерна.Десикацію пшениці та ячменю слід проводити за 10-15 днів до збору врожаю, при цьому культура повинна дозріти мінімум на 80%, а вологість має бути не більшою, ніж 30%. Для десикації зернових культур рекомендується використовувати десиканти на основі таких діючих речовин:• Калійна сіль гліфосату;• Ізопропіламінна сіль гліфосату;• Глюфосинат амонію;• Дикват.Незабаром ми розповімо вам про особливості десикації інших культур. Підписуйтесь на наш канал, щоб якомога швидше дізнатись про це.