Детально про гербіцид Пріма

Детально про гербіцид Пріма

Гербіцид Пріма від компанії Syngenta є високоефективним двокомпонентним засобом системної дії, що контролює однорічні та деякі багаторічні дводольні бур'яни в посівах більшості зернових культур та кукурудзи. Він застосовується у всіх ґрунтово-кліматичних зонах України. Згідно із польовими випробуваннями, він знищує більш ніж 160 видів бур'янів з ефективністю близько 95% за умови дотримання правил внесення.

Рекомендована доза внесення даного гербіциду складає 0,4-0,6 л/га на усіх зареєстрованих культурах, окрім сорго (для нього норма внесення складає 0,4 л/га). Норма витрати робочого розчину складає 150-200 л/га при внесенні наземними обприскувачами або 50 л/га при внесенні авіаційним методом. Використовувати Пріму доцільно, коли однорічні дводольні бур'яни в посіві перебувають у фазі 2-8 справжніх листків, а дворічні - у фазі 6-8 листків (розвинена розетка). Препарат суттєво втрачає свою ефективність при використанні одразу після заморозків, або коли заморозки очікуються у ніч, наступну після обробки. Також не рекомендується вносити Пріму, якщо посіви знаходяться в стресовому стані. Якщо бур'яни знаходяться в пізніх фазах розвитку, посіви сильно забур'янені, зріджені, або проводиться пізня обробка, доцільно використовувати вищу із рекомендованих доз.

В склад препарату входять дві діючі речовини: 2,4-Д у формі ефіру (452,42 г/л) і флорасулам (6,25 г/л). Завдяки цьому підвищується якість контролю, особливо, якщо поле забур'янене різними видами. Також це запобігає виникненню резистентності.

Оптимальна температура внесення гербіциду +8°...+25°C. Початкова дія Пріми активізується вже при +5°C, але її ефект при цьому сповільнюється.

Пріма ефективно контролює бур'яни, слабо чутливі до сульфонілсечовинних гербіцидів. Цей гербіцид не має обмежень щодо наступних культур у сівозміні.

Препарат вноситься щілинними форсунками з розміром краплі 300 мікрон. Пріма сумісна з більшістю фунгіцидів, інсектицидів, протидводольних гербіцидів, рідких азотних добрив, регуляторів росту, грамініцидів на основі ізопротурону та хлортолурону. Даний препарат є несумісним з грамініцидами на основі феноксапропу, клодинафоп–пропаргілу й диклофопу. Перед приготуванням робочої суміші рекомендовано перевірити змішуваність препаратів у невеликій ємності.

Made with