Головний принцип підживлення по вегетації

Головний принцип підживлення по вегетації

Мій батько агроном колись сказав таку річ:Ти, як лікар, працюєш із живим об’єктом тому коли застосовуєш підживлення по листу пам’ятай головний принцип лікарів:Не нашкодь!

В наш час виробники намагаються отримати максимальний врожай!І це бажання спокушає їх на купівлю кращих засобів захисту, кращого насіння, більшої кількості добрив та великого різноманіття позакореневого підживлення.І в гарячий сезон польових робіт буває важко зважити всі фактори в голові агронома.

І коли ти сумніваєшся в тому чи буде шкода чи користь від застосування бакової суміші або концентрації азоту в розчині. Краще все ж згадати цей головний принцип людей, що присягали Гіпократу. І розділити внесення препаратів або зменшити концентрацію добрива у баковій суміші.

Зазвичай проблеми зі змішуванням і фітотоксичністю після внесення бувають у тих господарствах де немає складеної чіткої технологічної карти. І формування бакових сумішей перетворюється на угадайку і танці з бубном прямо перед оприскувачем.А про те як механізатори можуть на власний розсуд змінювати бакову суміш і норму виливу взагалі окрема розмова.Тому переконливо рекомендую Вам самостійно або разом з агрономом скласти технологічну карту. На кожну культуру окремо і на сівозміну в цілому.Доречі, коли є складена технологічна карта легше відслідкувати післядію або недостатню дію препаратів у сівозміні.

Тож пам’ятайте, що ви працюєте з біологічним живим об’єктом і клятва Гіпократу актуальна!

Made with