Грамініциди на озимий ріпак

Грамініциди на озимий ріпак

Восени посіви озимого ріпаку дуже часто засмічуються великою кількістю злакових бур'янів, таких як пирій та мишій. На ранніх етапах розвитку культури ці бур'яни можуть завдавати великої шкоди посівам, заважаючи ріпаку розвинути нормальну вегетативну масу для входження в зиму. При низькій засміченості полів дводольними бур'янами для контролю злакових доцільно використовувати грамініциди, адже даний тип гербіцидів створено безпосередньо для цього. Пропонуємо до Вашої уваги деякі з них.

Перезимівля озимих. ТОП 5 грамініцидів на ріпак. АгроЕкспо 2019

Кайман від ALFA Smart Agro контролює широкий спектр однорічних та багаторічних злакових бур'янів не лише в посівах ріпаку, а також у соняшнику та сої. Він має дві діючі речовини: хізалофоп-п-етил (60 г/л) і клетодим (120 г/л). Препаративною формою препарату є концентрат емульсії. Кайман найдоцільніше вносити в період активного росту бур'янів - 2-3 справжніх листки у однорічних та 4-6 у багаторічних. Оптимальна температура повітря під час внесення повинна становити +10°С...+25°С. Препарат не варто вносити в суху, спекотну погоду, під час сильного вітру, при наближенні заморозків та очікуванні дощу протягом найближчої години.

Арамо 45 від BASF містить в якості діючої речовини 45 г/л тепралоксидиму. Цей концентрат емульсії застосовується на ріпаку, соняшнику, картоплі, сої та цукрових буряках. На ріпаку Арамо 45 вносять у фазі від 3 листків до кінця кущення злакових бур'янів (незалежно від фази розвитку ріпаку) в дозі 1,2-2,3 л/га. Він якісно контролює стоколос, вівсюг, лисохвіст, метлюг, мишій, пирій, куряче просо та інші злакові бур'яни маючи системну дію на них.

Препарат Вентура від компанії Pest.ua є селективним післясходовим грамініцидом, створеним для контролю однорічних та багаторічних злакових бур’янів в посівах сої, ріпаку, моркви, гороху, цукрових та столових буряків, цибулі, льону-довгунця та соняшнику. На ріпаку він має два варіанти застосування:

  • за висоти бур’янів 10-15 см його вносять в дозі 1,4-1,8 л/га;
  • у фазі бур’янів 2-4 листки дозу зменшують до 0,4-0,8 л/га.

Незалежно від обраного варіанту внесення препаратом проводиться лише 1 обробка у будь-якій фазі розвитку озимого ріпаку.

Давно відомий в нашій країні препарат Тарга Супер від Самміт-Агро є концентратом емульсії, діючої речовиною в якому виступає хізалофоп-п-етил (50 г/л). Препарат має системну дію на широкий спектр однорічних та багаторічних злакових бур'янів, знищує не лише листя, а й коріння бур'янів. Найвищу ефективність препарат проявляє, коли бур’яни знаходяться в стані активного росту, при теплій погоді і достатній вологості ґрунту. На ріпаку грамініцид вносять в дозі 1-1,5 л/га проти однорічних бур'янів та 2-3 л/га проти багаторічних.

Ці та інші препарати для контролю бур'янів в посівах озимого ріпаку Ви можете придбати в інтернет-магазині Growex.

Made with