Гранстар Голд - гербіцид на зернові. Dupount

Гранстар Голд - гербіцид на зернові. Dupount

Гербіцид Гранстар Голд – це наступний виток еволюції  після гербіциду Гранстар, від всім відомої компанії Дюпон. Еволюціонував Гранстар Про в Гранстар Голд приблизно у 2008 році. А Ви користувалися цими препаратами? Поділіться своїм досвідом у коментарях!

І так давайте розберемося, чим відрізняється Гранстар Голд від звичайного Гранстара. У Гранстарі був чистий трибенурон-метил, а у складі Гранстар Голд додатковою речовиною виступає тифенсульфурон –метил, у співвідношенні 3:1, тобто на 1кг препарату Гранстар Голд ми маємо 562 г трибенурон-метилу  і 187 г тифенсульфурон-метилу. Обидві діючі речовини відносяться до класу АЛС інгібіторів, тобто вони інгібують ацетолактат-синтетазу, фермент, який приймає участь у синтезі білку.  У буряні перестає синтезуватися білок, рослина зупиняється в рості і з часом гине, цей ефект на своєму полі ви зможете побачити на 10-14 день після внесення препарату, але за умови стабільних погодних умов. А якщо погода вам не сприяла, тобто було пасмурно, холодно тощо, то необхідно буде трохи більше почекати. І, можливо, збільшити гектарну норму.

А для чого ж до препарату додали тифенсульфурон-метил? Адже ви скажете що і трибенурон-метил справлявся зі своїм завданням – контролем дводольних бур’янів. Зроблено це було для підвищення ефективності, адже вноситься він на зернові культури, і дуже часто бувають проблеми зі злісними бур’янами, падалицею,  тобто ця речовина надає кращий  контроль, і  розширяє спектр контролю. Самого Гранстара буває не достатньо. А на ці ж гектрані норми і за адекватну ціну Гранстар Голд наддасть вам змогу, як зазначалося раніше, найкраще проконтролювати ці злісні дводольні бур’яни, наприклад підмаренник чіпкий.

Гранстар Голд та багато інших препаратів і насіння можна придбати в нашому інтернет магазині Ґровекс. Ґровекс – комфортний магазин аграрія.

Яка гектарна норма цього препарату? Реестрація у Грансатар Голд  складає від 20 до 35 г/га у фазі від 3 листочків до флагового листа включно. Запам’ятайте цю інформацію, адже більша кількість препаратів має реєстрацію лише до фази кущення.  Але Ви повинні розуміти, чим більша культура, тим більше для неї буде стрес при внесенні препаратів-гербіцидів, тому постарайтесь побороти свої бур’яни у фазі кущення, якщо це можливо.

Цей препарат необхідно вносити з прилипачем Тренд, він додається з розрахунку 100 г препарату на 100л норми виливу. Розмір краплі такий же, як і для гербіцидів, що вносяться по вегетації 300 мікрон. Ще один важливий момент: Гранстар Голд не можна вносити на соняшники, до звичайного Гранстару, тобто до трибенурон-метилу, тому що у складі Голду ще є тифенсульфунол-метил, який буде дуже фітотоксичний на соняшнику.

Made with