Інсектицид Фастак

Інсектицид Фастак

Фастак - це високоінтенсивний інсектицид піретроїдної групи, контактно-шлункової дії з низькими дозами використання. Даний засіб має швидку дію на широкий спектр шкідливих комах. Зокрема на клопів, довгоносиків, горохових зернівок, блішок, цикад, попелиць, листовійок, трипсів, молі, п'явиць, плодожерок, совок, біланових, сарану, ріпакових квіткоїдів таколорадських жуків. Завдяки своєму широкому спектру дії та швидкому розкладанню в ґрунті, Фастак використовують для контролю кількості шкідників на великій кількості сільськогосподарських культур: горох, капуста, люцерна, ріпак, гірчиця, цукровий буряк, озима та яра пшениця, та навіть в яблуневих садах і виноградниках.

Діючою речовиною Фастака є альфа-циперметрин. Оптимальна доза препарату складає 0,1-0,25 л/га, в залежно від видового складу оброблюваних посівів. Норма виливу робочого розчину - 200-400 л/га. Також Фастаком проводять обробку зерносховищ та складів. В такому випадку норма використання препарату складає 0,4 мл/м². Інсектицид не варто використовувати відразу після опадів або безпосередньо перед ними. При температурі повітря близько 20°C захисна дія Фастака складає від 7 до 10 діб.

Найбільш ефективним є використання даного препарату при перших появах шкідників, що дає змогу швидко ріст популяції комах. При використанні Фастака важливим є забезпечити рівномірне розповсюдження робочого розчину по всій вегетативній масі рослин. Фастак можна використовувати з більшістю інсектицидів, фунгіцидів, макро- та мікродобрив, які не мають лужної дії, що дає змогу зменшити витрати на обробку посівів. Препарат не доцільно використовувати з інсектицидами, які мають високе лужне середовище.

Важливим є і той факт, що препарат має репелентну (відлякуючу) дію на бджіл. Тож, відповідно, його можна використовувати на посівах ріпаку та інших квіткових рослин навіть у фазі цвітіння. Але таку обробку варто проводити лише у випадках масового ураження посівів шкідниками.

Фастак можна вносити будь-яким типом обприскувачів. Механічні роботи проводять на полях вже після 4 днів після внесення препарату, а ручні роботи або роботи в складських приміщеннях - через 10 днів.

Фастак є препаратом широкого спектру дії, що має високу ефективність і рентабельність використання.

Made with