Краща сівалка для No-Till

Краща сівалка для No-Till

Сівалки для No-Till повинні виконувати одну дуже важливу функцію – якісний посів в непідготовлений грунт, адже система нульового обробітку не передбачає культивації або ще будь-якої підготовки грунту. Для цього ці сівалки повинні мати великий тиск на сошник для утримання точної глибини і надійну систему подачі насіння для якісної розстановки насіння в рядку. З необхідністю великого тиску на кожен сошник пов’язана масивність і велика вага цих сівалок. Саме тому їх не буває навісних, а тільки причіпні.

Ок, Ви твердо вирішили стати на стежку No-Till, або Вам просто потрібна сівалка, яка зможе якісно посіяти навіть в непідготовлений грунт. Адже у нас в сільському господарстві випадки бувають різні. Як підібрати правильну сівалку?

Перше, на що потрібно звернути увагу – це оброблювана площа. Скільки потрібно буде посіяти за сезон? Якщо понад 1000 гектар, то Вам потрібно дивитися в бік посівних комплексів, наприклад Греат Плейнс, Джон Дір та інші. Але якщо у Вас не так багато площ до посіву, то рекомендуємо звернути Вашу увагу на сівалки меншого розміру, які будуть не менш якісними, а вартість їх буде прийнятною навіть для невеликого господарства.

Чи не хочете витрачати більше, ніж необхідно на покупку хорошого агрегату? Вітчизняний виробник допоможе вирішити цю проблему і дасть можливість заощадити на обслуговуванні техніки. В Україні не так багато сівалок за технологією No-till. Провідні позиції серед них утримує компанія Сіва. За 3,5 роки існування на ринку сільгосптехніки вони продали понад 100 сівалок. Вся принадність таких машин в тому, що українські техніки використовували іноземні запчастини, спорудивши їх у конструкцію, пристосовану до вітчизняних вимог. Сертифікований продукт з роком гарантії має зручні для обробки по No-till характеристики: робоча ширина 3,6 м. Великий обсяг бункера для зерна і добрив. Тобто можна одночасно сіяти, вносити сухі мінеральні добрива і накочувати. Не маєте потреби в удобренні грунту? Тоді сміливо збільшуємо ємність бункера для зерна шляхом відкриття роздільних перегородок. Додатковою функцією в цьому випадку буде можливість установки бункера для дрібнонасінних. Кількість сошників і култерів становить 19 штук. Більш того, вони розташовані в шаховому порядку на цільної рами, що дозволяє зернам гарантовано потрапляти саме в оброблену диском канавку. Виробники врахували можливі нерівності полів України і подбали про їх копіювання на схилах, поворотах і горбках.

Користуючись послугами такої сівалки можна розраховувати на оптимальне закладення добрив і насіння в грунт.

Справа в тому, що на цьому агрегаті можна регулювати глибину обробки – від 2 до 10 см. Вага сівалки більше 3 тон. Це дозволяє машині впевнено сіяти навіть по необробленому грунту. Стали по ширині міжряддя в 19 см і в бій – отримувати урожай з улюбленою технологією No-till.

Сівалки “Сива”, зокрема агрегат СЗМ 3,6 – це досить спритна машина, яку можна агрегатувати до тракторів класу 1,4 (від 80 к.с.). Підійде звичайний МТЗ. Зручно не тільки в маленьких господарствах, а й у великих агрохолдингах.

Ми розповіли вам про сівалку СЗМ 3.6, яка, безумовно, заслуговує на увагу тих, хто націлений працювати на результат. Її успішним спадкоємцем вважається сівалка Сива НОВА. Вона не тільки не поступається першій своїми характеристиками, але, і в деякому сенсі, більш досконала, наприклад, турбодиски вже на модульної рамі, а ширина міжряддя 17 см. Вона має два редуктора, таким чином привід цієї сівалки йде від двох, а не від одного. Цього року виробники Сива НОВА планують поставляти свій продукт в країни Євросоюзу, тим самим заявляючи про себе на міжнародному ринку виробництва техніки.

Отже, сівалка Сива СЗМ 3.6. і Сива НОВА – це недорога техніка, що легко ремонтується Підшипники, манжети і ланцюги відповідають ГОСТу. Швидкі і прості у використанні, такі сівалки стали для українських аграріїв відповіддю на питання про те, як вигідно посіяти по No-till.

Made with