Кукурудзу з яким ФАО купити?

Кукурудзу з яким ФАО купити?

Існує чіткий розподіл % груп стиглості кукурудзи для посіву. Всі досвідчені агрономи знають, що 50% кукурудзи потрібно сіяти оптимальної стиглості для регіону вирощування, 25% ранньої та 25% пізніх строків достигання. Наприклад, для моєї зони Північного степу оптимальним числом ФАО кукурудзи є показник у межах 300-330. Це означає, що обираючи гібриди, я б взяла половину з ФАО 300-330, наприклад гібриди ДКС 35 11 або N86.

Четверту частину полів займав би гібрид пізній з великим ФАО, 380-390 наприклад N01 від Піонер чи Селест від Сингенти. А 25% слід засіяти кукурудзою з нижчим за оптимальний показником ФАО, наприклад 270-290. Це міг бути Адевей від Limagrain або Сингентівський Алладіум.

Такий підбір гібридів кукурудзи по групам стиглості дає можливість зменшити погодні ризики та втримати валовий збір на необхідному рівні. А також зменшити навантаження на техніку при збиранні, адже терміни достигання будуть різні.

Це загальна рекомендація по підбору гібридів кукурудзи. Вона підійде для господарств, які вирощують 50 і більше гектарів кукурудзи.

Made with