Мідь (Cu)

Мідь (Cu)

Це продовження серії випусків про мікроелементи та їх вплив на культури. Посилання на всі елементи ми залишимо під відео після того як вони будуть опубліковані.

Мова піде про мікроелемент, що відноситься до металів Мідь, або як ще її називають купрум.

Cu (мідь) входить до складу ферментів, які виконують важливі функції в окисно-відновних процесах. Завдяки їй фотосинтез проходить інтенсивніше, обмін азоту та вуглеводів відбувається краще, за допомогою міді рослини стають стійкішими до грибкових та бактеріальних хвороб.

За участі цього мікроелемента в зернах культур підвищується вміст білка, в коренеплодах – цукру, в олійних культурах – жирів. Оптимальним вважається живлення рослини міддю за показників від 5 до 20 мг/кг сухої речовини.

Мідний дефіцит яскраво проявляється в зернових культурах: молоде листя втрачає нормальне забарвлення та починає біліти і закручуватися, їх краї стають жовтими, якщо мідне голодування значне – рослини не утворюють продуктивні стебла та погано кущаться. Культури в’януть, погано розвиваються та зростають, кількість генеративних органів значно зменшується, рослини здатні вилягати. Чутливими до нестачі міді в найбільшій мірі: овес, ячмінь, пшениця, рис.

Made with