Мікродобрива при протруюванні

Мікродобрива при протруюванні

Кожен фермер та агроном знає, що внесення мікроелементів є обов'язковою вимогою при вирощуванні рослин, адже це суттєво покращує якість та об'єм врожаю. І справді, кожен макро- та мікроелемент виконує величезну кількість функцій та є життєво необхідним для формування врожаю, ефективного росту та розвитку культурних рослин.

Але в сучасних умовах господарювання постає питання: як внести мікродобрива, щоб не підвищити вартість вирощування продукції та не збільшити кількість технологічних процесів? Ефективним способом є додавання комплексних макро- та мікродобрив до робочого розчину при протруюванні насіння. Це дозволить без суттєвого підвищення вартості вирощування отримати цілий ряд переваг, які надають рослинам мікродобрива, а саме:

  • розміщення. При протруєнні комплексні добрива огортають насінину. При висіванні вони будуть розчинятись у ґрунті в насіннєвому ложі, що дозволить проросткам відразу почати їх засвоювати;
  • доступність добрив. В таких комплексах мікродобрива знаходяться у легкодоступній формі, тож кореневий волосок проростків починає засвоювати їх з перших днів;
  • при відсутності певних елементів живлення у ґрунтовому розчині Ви додаєте їх туди без зайвих зусиль та витрат.

Мікроелементи для протруювання

Ці фактори призведуть до ефективної стимуляції росту рослини на початкових етапах її розвитку. А чим швидше та краще рослина починає свої ріст та розвиток, тим більший потенціал врожайності вона зможе сформувати в підсумку. Тобто, ми отримуємо можливість збільшити її фактичну врожайність майже без додаткових витрат. До того ж прискорення стартового розвитку сільськогосподарських культур зменшує негативний вплив на них бур'янів та підвищує здатність рослин протистояти ураженню хворобами.

Окрім цього, велика кількість сучасних комплексних добрив містить цілий ряд допоміжних компонентів, таких як фульвокислоти, витяжки з морських водоростей, тощо, які дозволяють більш ефективно простимулювати швидке проростання та початок вегетації культурних рослин.

Made with