Мілагро - гербіцид на кукурузу. Сингента

Мілагро - гербіцид на кукурузу. Сингента

Гербіцид Мілагро в Україні продає компанія Сингента. Діючою речовиною у складі Мілагро є нікосульфурон, теперішнє Мілагро має форму випуску – концентрат суспензії. У його складі 240 г на літр. Старий Мілагро трохи відрізнявся від нового, в ньому було 40 г на літр, і тому, відповідно, гектарна норма була від 1 до 1,2. Що з цього випливає? А те, що гектарна норма нікосульфурону має бути від 40 до 60 г по діючій речовині. А, як ви здогадалися, новий Мілагро більш концентрований, ніж старий. Відповідно до препарату Мілагро на гектар, на кукурудзу має бути від 160 до 200 г.

Нікосульфурон відноситься до сульфоніл-сечовини, яка, в свою чергу, до АЛС інгібіторів, отже, після його використання приблизно на 10-14 день при сприятливих умовах бур’ян зупиниться в рості, пожовтіє та загине. Ви знаєте, який з гербіцидів на кукурудзі є одним із найпопулярніших на сьогоднішній день в Україні? Так, це звісно ж нікосульфурон. Це через те, що він найбільш селективний до культури, тобто має найменше негативних наслідків з усіх інших гербіцидів які використовували до Мілагро. Він знищує всі однодольні бур’яни разом з їх кореневою системою. Це дуже важливо під час боротьби з пирієм повзучим або гумайом , і зберігає свою високу ефективність навіть в умовах посухи.

Мілагро можна змішувати з досить великою кількістю препаратів, найбільш класичною схемою буде використання Мілагро з Прімою. Ви вже використовували таку суміш? Якщо так, то вам вже, напевне, відомо, що нікосульфурон у складі Мілагро контролює та знищує однодольні бур’яни, а 2-4Д у складі Пріми знищує дводольні бур’яни, тобто суміш, в якій кожен препарат виконує свою роботу. На сайті компанії Сингента вказано, що окрім Пріми, Мілагро можна змішувати також з Піком, Діален Супер, Калісто, Ланцелотом, тобто, в залежності від того, який видовий склад бур’янів ви маєте на своєму полі. Всі вищезгадані препарати ви можете купити в нашому інтернет-магазині Гровекс. Гровекс комфортний магазин аграрія.

По фазі культури реєстрація від 3 до 10 листків кукурудзи, але це тільки Мілагро, а по іншим препаратам там можуть бути трохи інші фази внесення, найчастіше до 7го листка. Оптимальною температурою роботи вважають від +8 до +20 градусів, при низьких температурах препарат буде працювати дуже й дуже повільно, тому можливо, необхідно буде збільшити гектарні норми.

Цей препарат має свої обмеження. Ви знаєте які? Якщо ні, то дивіться далі. Мілагро має обмеження по фосфор органіці. Фосфорорганічні інсектициди використовувати необхідно за 7 днів або через 14 днів після використання Мілагро. Оптимальним розміром краплі для цього селективного гербіциду що вноситься по вегетації буде 300 мікрон, також препарат має гарну ґрунтову дію, тобто ваше поле буде ще довго чистим. Для ґрунтової дії девешка повинна в’язатись із ґрунтовою вологою. Тому, якщо при внесенні верхній шар пиляка – то ґрунтової дії не буде.

Є ще один цікавий факт, раніше до цього препарату було прописано обмеження по сівозміні, а саме після його використання неможна сіяти соняшник ще 18 місяців, але у новому каталогі такого обмеження немає, і наша команда не пам’ятає якоїсь післядії нікосульфурону на соняшник. А на вашому полі була післядія від використання Мілагро? Якщо так – напишіть у коментарях за яких умов це сталось!

Made with