Недостатня забезпеченість України ЗЗР

Недостатня забезпеченість України ЗЗР

Нещодавно Growex повідомляв про епідемію коронавірусу COVID-19 в Китаї та її вплив на забезпеченість аграріїв України засобами захисту рослин. Минув місяць, Китай почав оговтуватися від завданої хворобою шкоди, поступово знімає карантинні обмеження та відновлює свої позиції на світових ринках. Але коронавірус нікуди не зник. Навпаки, епідемія в одній країні переросла у міжнародну пандемію, епіцентром якої наразі є країни Європи.

І тут перед аграріями України може постати нова проблема. І справа навіть не у COVID-19, який вже шириться нашою країною, та не у карантинних заходах, введених владою. Проблема у тому, що минулого року найбільше пестицидів до України було ввезено саме із Євросоюзу. Так, за даними інформаційного порталу SuperAgronom, 2019-го року сумарна частка країн ЄС в імпорті ЗЗР в Україну становила 49%. А в країнах-членах ЄС, як і в Україні, введено карантинні заходи та часткове закриття кордонів.

В той самий час, за оперативними даними Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів станом на першу половину березня 2020 року забезпеченість сільгосппідприємств країни засобами захисту рослин для проведення робіт із захисту посівів становить понад 22 тис. т препаратів, що становить лише 71% від загальної потреби всіх господарств на І півріччя 2020 року. Забезпеченість агропідприємств в препаратах для протруювання насіння ярих культур становить 608 т, або 98% від потреби в цих препаратах.Зіставлення цих факторів призводить до логічного висновку - хоч засобами для протруювання насіння Україна забезпечена майже на 100%, наявні об'єми засобів захисту рослин для комплексу весняних польових робіт можуть не задовольнити потребу усіх аграрних підприємств нашої країни.Додатково ускладнити ситуацію із забезпеченістю ЗЗР може продовження карантину країнами ЄС на більш тривалий термін та можливе введення більш суворих норм карантину в середині нашої країни. Не додає приводів відкладати закупівлю ЗЗР і падіння курсу гривні відносно основних світових валют, що спостерігається останніми днями. У зв’язку з цим Growex радить Вам заздалегідь придбати ЗЗР для Вашого господарства.

Growex продовжуватиме слідкувати за ситуацією на ринку ЗЗР в Україні та триматиме Вас в курсі подій. Не хворійте та пам'ятайте, що придбати будь-які ЗЗР, добрива та насіння Ви можете в інтернет-магазині Growex. Встигніть купити ЗЗР зараз, поки необхідні вам товари не стали дефіцитними і не довелося купувати їх аналоги, що не були заплановані в Вашій системі захисту. Пропонуємо Вам список рекомендованих ЗЗР, які Ви можете купити на Growex прямо зараз.

Квадро Плюс: КвадростимТітон ПаростокТітон ЗлакиТітон Кукурудза Цинк

Агротека: ПіностопАквалайтГлайдерФіксаж

Pest.ua: ПрагматПроспероКафаро

Нертус: ПріусГрізний ЕкспертЄвро-ЛендРаульФосмінійШаманРаназолКайзер

Альфа Смарт Агро: ЛобераАльфа-ДикватАльфа-ДикамбаАльфа-СтарСанталМістардОтаманТриатлонХаммерТезис

Хімагромаркетинг: Вітакс

Made with