Періодична система агронома

Періодична система агронома

Кожного року всі агрономи складають величезні потреби в добривах. Тисячами вагонів вони їдуть по всьому світу. Мільйони тон добрив щороку вносять на поля господарств. Але мало хто знає та задумується про баланс елементів живлення рослин. Так так це знову нагадування про важливість системи живлення для якої треба зробити аналіз грунту. А потім дотримуватись саме системи з року в рік. Це економить кошти і час, а в окремих випадках дає змогу досить суттєво збільшити урожайність. Та мало хто знає скільки ж всього елементів треба тримати в балансі? Відповідь на це питання ми дамо у цьому відео!

17! Саме стільки елементів включає в себе періодична система агронома!

Нам з Вами дуже сильно пощастило, що не треба збалансовувати всі 118 елементів періодичної системи. Адже світовий досвід показав, що відчутний для урожаю внесок роблять тільки 17 елементів.

Сюди входять 3 макро елементи: азот, фосфор та калій.

3 мезо елементи: магній, сірка та кальцій.

8 мікроелементів, серед яких треба виділити 6 металів: манган, цинк, залізо, мідь,нікель та молібден. А  також 2 неметали бор та хлор

В періодичну таблицю агронома входять і 3 не мінеральні елементи: гідроген, оксиген та вуглець. Тобто основа всього живого – вода повітря і карбон.

Тепер ви знаєте які елементи приймають участь у житті рослин. Ставте лайк за цікаву інформацію. Про функції кожного з них ми розповімо у окремих випусках. Це будуть короткі відео, які ми поставимо у графік на вільні від основних випусків дні.

Made with