Підживлення зернових по колосу
Як і для чого застосовують підживлення зернових по колосу?
Ще з дідівських вчень до нас дійшов прийом застосування “конячих” доз карбаміду по колосу.
Але тут виникє багато питань: чим, коли, для чого, спалить чи ні, який буде результат і тд.
Давайте розберемось.
Азот це основа синтезу білка.
Але в силу фізіологічних особливостей рослин, не все азотне живлення дає максимальний ефект.
Конкретніше – потрапляючи на листок і в рослину кращий результат показує тільки амідна форма азоту.
Тобто карбамід.
Чому так?
Бо амідна форма азоту може відразу брати участь у плазмолізі.
Грубо кажучи, застосовуючи кабрамід у підживлення – ви збільшуєте кількість білку в рослині.
А іншим формам азоту, аміачні чи нітратній – ще треба затратити енергію і час, щоб прийняти участь у синтезі білка.
Діди знали, що роблять, бо бачили ефект!
Особливо ефективно цей прийом працює в кінці вегетації рослин, коли негативний ефект мінімальний бо рослина вже достигає і “підпал” листя важко назвати негативним ефектом.
А гарна “доза” азоту збільшить вміст та покращить якість білку в зерні.
Як наслідок – збільшується класність зерна!
Також важливо розуміти, що карбамід не змінює pH робочого розчину.
А інші форми азоту, такі як аміачна селітра або сульфат амонію – значно підкислюють суміш.
А рослинкам – не сильно подобається коли їх обробляють кислотою!
Застосовуйте вчасні підживлення зернових!І хай прибуде з вами урожай!