Правила використання гербіциду Майстер Пауер

Правила використання гербіциду Майстер Пауер

МайсТер Пауер - це післясходовий гербіцид з широким спектром дії, призначений для боротьби в посівах кукурудзи як з однорічними, так і з багаторічними дводольними та злаковими бур'янами, контроль яких зазвичай потребує використання бакових сумішей. Він є унікальним гербіцидом, в якому з використанням сучасних технологій поєдналися три високоефективні діючі речовини (форамсульфурон, йодосульфурон, тієнкарбазон-метил) й антидот ципросульфамід в одній інноваційній формулі. Даний гербіцид, окрім відмінних показників щодо зменшення вегетативної маси бур’янів, має ще й ґрунтову дію, котра запобігає проростанню бур'янів протягом усього періоду вегетації культури.

Компанія Bayer розробила препарат унікальний в своїй дії. Він винищує навіть такі стійкі бур'яни, як деякі види берізки або гірчаку. Спектр дії доволі широкий: майже всі злакові і широколисті бур’яни. Майстер Пауер є доволі ефективним завдяки своїй препаративній формі олійної дисперсії. Він швидко поглинається рослиною і відрізняється довготривалою дією. Рекомендується застосовувати цей препарат у період активної вегетації бур'янів. Але найбільш правильним буде його застосування у фазі 2-5 листків кукурудзи. Звичайно, щоб не зашкодити самій культурі. Найкраще обробляти Майстер Пауером коли листя рослин сухе, але при цьому не пересушене. Після дощу або роси на бур’янах залишаються краплинки, разом із якими препарат стікатиме до низу. В посушливу погоду листя знаходитиметься у стресовому стані, під час якого обприскування не рекомендується. У такому випадку не бажано обприскувати при температурі вище +25°C і менше ніж +5°C.

Є правила, які потрібно пам’ятати при використанні препарату. Не враховувати їх не можна - постраждає ефективність. Спеціалісти не рекомендують змішувати цей гербіцид з азотовмісними добривами. Більше того, використання бакових сумішей разом із Майстер Пауером втрачає свою актуальність. Важливо не допускати переростання тих бур’янів, які сильно розпушуються або мають надто сильний восковий наліт. Майстер Пауер є одним із кращих гербіцидів, що використовуються на кукурудзі, через його непогану селективність. Цей препарат витримують майже всі гібриди кукурудзи, через наявність у його складі антидоту. У рік застосування Майстер Пауер припустимий пересів лише кукурудзою. Восени в рік застосування Майстер Пауер можна висівати лише озимі зернові.

Даний гербіцид завдяки особливим діючим речовинам у його складі блокує фермент ацетолактатсинтетази, який блокує утворення амінокислот. А це, в свою чергу, зупиняє поділ клітин у точках росту бур’янів, після чого вони припиняють свій ріст і не здатні конкурувати з кукурудзою.

Для приготування робочого розчину необхідно виконати ряд умов. По-перше, заповнюємо на третину бак обприскувача водою. Не готуючи маточний розчин, заливаємо Майстер Пауер. Протягом 10-15 хвилин перемішуємо. Після цього доливаємо води до заданої норми і знову перемішуємо 10-15 хвилин. Використати робочий розчин потрібно на протязі 24 годин після його приготування.

І ніколи не забувайте, що дуже часто внесення гербіциду не має сенсу, якщо препарат не якісний. Саме тому необхідно завжди купувати лише ліцензовані засоби захисту рослин і тільки в перевірених магазинах.

Made with