Пріма Форте - гербіцид на зернові

Пріма Форте - гербіцид на зернові

Ви всі дуже добре знаєте старий добрий гербіцид Пріма. Він широко використовується в Україні, на зернових та кукурудзі, всі його добре знають як соло так і в сумішах. А починаючи з 2017 року компанія випускає Гербіцид Пріма Форте, обидва препарати продаються у каністрах по 5 літрів.

Отже, зараз розглянемо, що ж це за звір такий та з чим його їдять. А почнемо ми саме зі складу, в нього входить Флорасулам, 2-4Д у формі ефіру та Амінопіралід.

Амінопіралід це діюча речовина яку ви можете знати через препарат Ланцелот. І саме ця речовина відрізняє Пріму Форте від Пріми звичайної. З одної сторони вона краще забирає важко контрольовані бур’яни, а з іншої – вона буде мати обмеження по сівозміні. Напишіть в коментарях, якщо у Вас є досвід використання Ланцелоту і чи були якісь проблеми з ним?

Реєстрація у Пріми Форте – майже така сама як і у Пріми, – на озимі пшеницю та ячмінь, ярі пшеницю та ячмінь та кукурудзу, але немає реєстрації на сорго.

Гектарна норма на зернових – може бути від 0,5 до 0,7 л/га. Підвищена норма 0,7 буде використовуватися тоді коли на полі є стійкі до 2-4Д бур’яни, або якісь інші важко-контрольовані бур’яни, – це така собі, важка артилерія.

При використанні – 0,7 л/га необхідно буде враховувати й обмеження по сівозміні, такі ж як і після Ланцелоту. Адже ви пам’ятаєте, що після Ланцелоту соняшник не росте два роки! Ми вже це знаємо з власного досвіду. Також є певні обмеження по бобовим, в каталозі Сингети по Ланцелоту прописано , що не раніше чим через 11 місяців можна сіяти соняшник, і аж через 14 місяців бобові, але тільки в тому разі, якщо за цей час було достатньо опадів – не мене ніж 300 мм. Також Сингента зазначає, що цей препарат можна змішувати з Модусом, Амістаром Екстра, Енжіо, Тільтом Турбо, – тобто Сингента перелічує всі свої препарати які можна змішувати. Ви вже спробували змішувати пріму Форте? Напишіть у коментарях який вийшов результат!

Який розмір краплі використати? Розмір такий же як і для гербіцидів які вносяться по вегетації – 300 мікрон. Найбільш ефективною робота препарату буде за температури від +8 до +25 градусів, не забуваємо що в склад входить 2-4Д, а він теплолюбивий, і для його ефективної роботи температура має бути неменше ніж 10 градусів.

Дорогі друзі, запам’ятайте, якщо у вас на полі все погано, тобто його оточила армія важко контрольованих бур’янів то – Пріма Форте – це ваша паличка-виручалочка, яка допоможе їх подолати, а також отримати ультимативну ефективність за розумні гроші.

Але , якщо ви полюбляєте саджати соняшник, або бобові культури – то не забутьте про обмеження по сівозміні.

Made with