Приємна ціна на залишки. Як обрати гібрид?

Приємна ціна на залишки. Як обрати гібрид?

Купуєте соняшник чи кукурудзу з осені? На що орієтуватись при виборі гібриду?

Найголовніші знання, які допоможуть Вам у виборі гібрида кукурудзи: в якій агро-кліматичній зоні знаходитесь і який термін вегетації (дозрівання) Вас влаштує.

Тут нам допоможе класифікація гібридів по групам стиглості (ФАО).

Якщо говорити на практиці - чим більше ФАО, тим більше днів вегетації, більше листків, більший потенціал, і відповідно вологовіддача.

У статті Як вибрати гібрид кукурудзи? подано чіткий поділ всіх існуючих гібридів за групами стиглості, виробниками та ФАО.

Отже, які критерії допоможуть обрати гібрид кукурудзи в залежності від Вашої зони і запланованої врожайності?

1. ФАО (зона вирощування)2. Оцінка умов конкретної ситуації (волога, технологія)3. Бренд і ціна

При виборі гібрида соняшника треба зважати на більшу кількість факторів, адже обираючи соняшник, Ви, в першу чергу, обираєте його технологію вирощування. Отже, перші питання, на які Ви маєте відповісти:

1. Область вирощування2. Планова урожайність 3. Наявність вовчку на полі (які раси представлені)4. Найбільш проблемні для соняшника бур’яни (це напряму залежить від попередника)5. Сівозміна (показник, який дасть розуміння стану грунтів, його складу і структури)

Обрати гібрид соняшника не тільки за виробником, але й за гербіцидною технологією, ціною та групою стиглості Ви можете в статті Класифікація гібридів соняшника за групами стиглості від Growex. В Україні групи стиглості варіюються в межах від 90 до 125 днів. Хоча, крайні значення майже не реальні у зонах вирощування соняшника в Україні. У статті подана класифікація за таким поділом:

  1. Ранні - 100-105
  2. Середньоранні - 106-110
  3. Середньостиглі - 110-115
  4. Середньопізні - 116-120
  5. Пізньостиглі - менше 121

Найчастіше українські агровиробники обирають гібриди, враховуючи умови вирощування у своєму регіоні та строки посіву. Виходить так, що українська класифікація в більшій своїй масі включає тільки середні гібриди, бо від слова "ранній" та "пізній" у фермерів закрадаються сумніви: "Чи встигне дозріти соняшник?" і "Чи отримаю я великий урожай?" Тому так виходить, що вигідно майже всі гібриди називати "середніми".

Починається сезон ранньої закупівлі насіння. І ми знаємо, що багато хто не визначився, які гібриди йому потрібні і хоче зекономити. Тому Growex запускає програму Вчасний фермер, яка дає можливість обрати найкраще насіння і купити його заздалегідь за приємною ціною! Ми підготували табличку із залишками по насінню від усіх виробників, для того, щоб кожен міг обрати найкращий товар у співвідношенні ціна/якість.   

Весь перелік гібридів Ви можете переглянути у зручній табличці Вчасний Фермер 2020.

А для тих, кому потрібна додаткова консультація по вибору гібридів, діє підтримка кваліфікованих менеджерів Growex, які допоможуть визначитись із гібридом, враховуючи всі умови Вашого господарства.

Made with