Протруйник Авіценна

Протруйник Авіценна

Трьохкомпонентний протруйник широкого спектра дії з яскраво вираженим фізіологічним ефектом Авіценна, виробництва компанії ALFA Smart Agro, є одним із найкращих варіантів для передпосівної обробки насіння за співвідношенням ціна/якість. Препаративна форма Авіценни - суспензійна емульсія. Тарою для препарату виступають 5-літрові каністри.

Авіценна від АльфаСмартАгро

Препарат дозволяє збільшити здатність культурних рослин до поглинання води та поживних речовин, дає змогу покращити інтенсивність фотосинтезу, збільшити товщину колеоптиля, наростити більш потужну масу і довжину кореневої системи, що підвищує стійкість рослин до несприятливих погодних умов (посухи, перепадів температури взимку, морозів тощо).

До складу препарату входять три діючих речовини: тебуконазол (50 г/л), прохлораз (250 г/л) та крезоксим-метил (50 г/л). Тебуконазол це системна речовина, що знезаражує оброблене насіння та молоду рослину на ранніх етапах її розвитку. Прохлораз - контактна речовина і при протруюванні вона не лише додатково знезаражує насіння, а й ґрунт, в який його висівають. Дуже цікавою є третя діюча речовина - крезоксим-метил, яка не часто зустрічається у складі протруйників. Ця речовина має ріст-стимулюючу дію на вегетативну масу оброблених рослин, що дозволяє компенсувати дію тебуконазолу. Адже останній навпаки, сповільнює ріст вегетативної наземної маси та нерідко використовується у якості ріст-регулятора.

Авіценну використовують для протруювання насіння зернових колосових культур, кукурудзи, ріпаку і льону-довгунця в нормі 0,4-0,6 л/т. Норма витрати робочої речовини для зернових культур становить 10 л/т, а для льону-довгунця - 3-5 л/т.

Препарат ефективно контролює великий спектр хвороб, а саме різні види сажкових хвороб, фузаріозну, гельмінтоспоріозну та церкоспорельозну кореневі гнилі, пліснявіння насіння, снігову плісняву, септоріоз та борошнисту росу.

Протруювання препаратом рекомендовано проводити за 1-2 тижні до посіву, попередньо очистивши насіння від пилу та сторонніх домішок. Перед додаванням до робочого розчину препарат обов'язково потрібно збовтати у каністрі.

Made with