Протруйники насіння озимої пшениці

Протруйники насіння озимої пшениці

Протруєння є обов'язковою частиною передпосівної підготовки насіння, яка забезпечує підвищення врожайності та покращує якість сходів озимої пшениці. На ринку ЗЗР є велика кількість протруйників і від вибору того чи іншого з них може залежати якість передпосівного обробітку насіння. Пропонуємо до Вашої уваги декілька видів протруйників насіння озимої пшениці.

Авіценна - трьохкомпонентний протруйник широкого спектру дії з вираженим фізіологічним ефектом від ALFA Smart Agro. Діючими речовинами в ньому виступають тебуконазол (50 г/л), прохлораз (250 г/л) і крезоксим-метил (50 г/л). Тебуконазол застосовується в більшості протруйників, тому що він контролює широкий спектр хвороб, а прохлораз є сильною контактною діючою речовиною, що знезаражує насіння та ґрунт навколо нього. Крезоксим-метил відноситься до контактно-системних діючих речовин. Він володіє захисною та лікувальною діями та має ефект стимулятора росту. Авіценна контролює сажкові хвороби, фузаріозну, гельмінтоспоріозну і церкоспорельозну кореневі гнилі, пліснявіння насіння, снігову плісняву, септоріоз та борошнисту росу.

Протруйник Ламардор Про, виробництва німецької компанії Bayer, є одним із найпопулярніших препаратів в Україні. Діючі речовини препарату протіоконазол (100 г/л), тебуконазол (60 г/л) і флуопірам (20 г/л). Ламардор Про контролює на озимій пшениці летючу і тверду сажки, збудників кореневих гнилей та пліснявіння насіння. А наявність у його складі унікального для протруйників флуопіраму зводить нанівець можливість виникнення у збудників хвороб резистентності до даного препарату.

Двокомпонентний контактно-системний фунгіцид для протруювання насіння з рістрегулюючими властивостями Венцедор виробництва ALFA Smart Agro. Його діючі речовини тебуконазол (25 г/л) і тирам (400 г/л). Він ефективно контролює тверду, кам'яну та летючу сажки, гельмінтоспоріозну і фузаріозну кореневі гнилі, пліснявіння насіння, септоріоз та сітчасту плямистість. Використання тираму для протруєння дозволяє проконтролювати різні види бактеріозів озимої пшениці.

Кінто Дуо - контактно-системний протруйник від компанії BASF для передпосівної обробки насіння, використання якого дозволяє продезінфікувати ґрунт і знезаразити насіння. Діючими речовинами в ньому виступають прохлораз (60 г/л) і тритіконазол (30 г/л). Окрім якісного контролю борошнистої роси, летючої сажки, септоріозу, снігової плісняви й твердої сажки, препарат відрізняє відсутність у складі тебуконазолу. Це особливо важливо при пізньому посіві озимої пшениці, адже тебуконазол має ретардантну дію та пригнічує ріст культурних рослин на початкових етапах розвитку.

Пам'ятайте, що вибір протруйника залежить в першу чергу від наявних проблем та коштів, які Ви можете витратити на нього. Але обирати ці препарати варто за діючої речовиною, що дозволить Вам знайти оптимальний за ціною аналог будь-якого протруйника.

Made with