СКІЛЬКИ МІЛЬЙОНІВ ТРЕБА ДЛЯ ІСНУВАННЯ ФЕРМЕРСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА? 💵 #ХазяйкаСтепу

СКІЛЬКИ МІЛЬЙОНІВ ТРЕБА ДЛЯ ІСНУВАННЯ ФЕРМЕРСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА? 💵 #ХазяйкаСтепу

Створення власного фермерського господарство - це важка і кропітка праця. А створення фг під час війни - ще важче. 

А як фермерується в новоствореному під час війни фг жінці?

Замість пластикового успішного успіху Оксана ділиться своїм реальним досвідом. Досягнення та невдачі. Прибуток та витрати. Бажання та реальність.

Чи вдається успішно вирощувати соняшники, командувати працівниками, боротись з конкурентами, набрати земельний банк та заробити?

Дізнайтесь в агрономічному серіалі Хазяйка Степу, на YouTube Growex.

Різні поля, різні технології, 50 га соняшника на який немає хорошої ціни. Таке життя в Хазяйки Степу.

Чи можна вважати 25 центнерів на га - класним результатом на полях, які засіяні перший рік? Враховуючи, що було поле посіяне по цілині, а ще сіяли по різних гербіцидних технологіях: Кліарфілд, Кліарфілд Плюс, Сульфо та AIR.

Минулорічні плани заробити на соняшнику поки не складаються. Хотілося продати вже не те, щоб по 20тис. як в 2021 році, а хоча б по 15 як в минулому. Але варіант поки по 8тис грн з місця. Або надавити швидко цистерну олії і продати дорожче. Обидва варіанти поки не найкращі. 

Добре, що господарство отримало фінансування для новостворених фг. Програма яка дозволяла отримати від 200 до 500тис безвідсоткового кредиту на 5 років.

Хоча порахувавши витрати зрозуміли, що фінансування не дуже рятує. Треба заплатити орендну плату 700тис+ зарплату людям +податки + посівна- це 2млн до нового року, без покупки землі і без нової оренди. 

Про те, як далі Оксана буде справлятись з новими викликами та труднощами, скоро в нових випусках на YouTube Growex. Не пропустіть найцікавіше!

Made with