Скільки соняшнику вирощується в Україні та по якій технології?

Скільки соняшнику вирощується в Україні та по якій технології?

Україна ще з давніх давен приваблювала сильних світу цього своїми родючими землями та кліматом. Зараз ми по праву можемо називатись житницею Європи та світу.

Але перше місце ми посідаємо у виробництві соняшнику та його олії.

Скільки ж потрібно вирощувати соняшника, щоб стати лідером у світі? 6 мільйонів гектар – на такій позначці зупинились українські фермери у 2017 році. Саме така площа забезпечує лідерство у світі.

Давайте більш детально розглянемо технології вирощування соняшника в нашій країні. Якій, на Вашу думку, технології надають перевагу? Ставте відео на паузу і напишіть у коментарях.

Розглянемо технології в розділі останніх чотирьох років, починаючи з 2014 року. Загальна площа тоді складала трошки більше 5 млн га. Близько 80 % тоді займала класична система вирощування соняшника. Така система передбачає застосування грунтових гербіцидів та механічних міжрядних обробітків. Clearfield система тоді займала шосту частину від усіх соняшників, близько 15%. ЕкспресСан технологія мала долю менше 10%.

Як змінились вподобання фермерів за 4 останні роки?

Станом на 2017 рік технології розділились наступним чином.

Класична – половина від усіх соняшників. 35% площ було засіяно по технології чистого поля (Clearfield). Відповідно 15% соняшників були Експресостійкими або, як кажуть у народі, під Гранстар.

Made with