Топ 5 протруювачів на ячмінь ярий

Топ 5 протруювачів на ячмінь ярий

Найголовніше в технології вирощування зернових культур не забути посіяти, а перед тим не забути протруїти! Такий собі анекдот для більшості з Вас, але на сьогоднішній день досі існують люди, які не протруюють насіння. Це просто гра в рулетку, адже сажки та фузаріоз можна проконтролювати лише протруювачем. Якщо Ви вирощуєте не супереліту, а своє насіння, вирощене в своєму господарстві то є можливість отримати каку, якщо не труїти насіння. Особливо якщо це 2 чи пізніша репродукція. Ви можете просто не побачити візуальних ознак на своїх посівах, але насіння всеодно буде заражене. Отже, протруювати насіння обов’язково. Тепер давайте перейдемо до нашого ТОПу протруювачів на ячмінь ярий!

На 5 місце ми потавили звичайний тебуконазол. Таких препаратів Вистачає на ринку. Це можуть бути Раназол від Нертус або Діксіл від Альфахімгруп. Доречі, їх можна купити у нашому інтернет магазині Ґровекс. Ми обрали ці препарати як необхідний мінімум. Найдешевший з розрахунку на тону. Звичайний тебуконазол знезаразить посівний матеріал і системно буде захищати проросток якийсь час.

4 місце у нашому топі займає класика протруювачів – легендарний Максим. Якщо точніше то на ячмінь Максим форте. Препарат не з дешевих, за роки використання довів свою ефективність. У своєму складі містить три діючих речовини Флудиоксаніл, тебуконазол та азоксисторін. Перша з яких контактна, а друга системна – гарне поєднання для надійного захисту посівів. Напишіть у коментарях, якщо хоч раз користувались.

3 сходинку в нашому топі зайняв препарат Венцедор від Альфахімгруп. До його складу входять тебуконазол і тирам. Той самий необхідний мінімум у вигляді системного тебуконазолу, а ще тут наявний тирам – контактний фунгіцид. Тобто це вже вищий рівень захисту за розумну ціну. Можна сказати, що це Максим для економних. Адже там так само дві дії – контактна і системна.

Срібний призер нашого топу – Іншур Перформ від німецької компанії БАСФ. На нашу думку це найкращий протруювач по відношенню ціна/якість на ринку україни для ячменю. Адже вартість його, на тону насіння, не сильно відрізняється від генеричних продуктів. А на виході ми отримуємо ефективний німецький препарат. До складу препарату Іншур Перформ входить дві діючих речовини з різних класів – трітіконазол та піраклостробін. Триазол та стобілурин відповідно.

Нагадуємо, що купити всі препарати можна в нашому інтернет магазині Ґровекс. Ґровекс – комфортний магазин аграрія.

А на перше місце ми поставили не просто протруювач, а цілу систему захисту для ярого ячменю. Це суміш препаратів Іншур Перформ і Систіва. Але ж Ви скажете, стоп, Іншур щойно був. Так вся фішка якраз у Систіві. Це фунгіцид для протруювання насіння. Тобто обробкою насіння дозволяє контролювати хвороби листя. Але в той же час не контролює фузаріоз та сажкові хвороби тому треба додавати звичайний протруювач, наприклад Іншур. Що такого особливого у цій системі, що вона стоїть на першому місці? З допомогою Систіви можна отримати пролонгований захист усього посіву, а не тільки проростків як із звичайними протрувачами. Представники компанії BASF кажуть, що таким чином можна зекономити першу фунгіцидну обробку у фазу кущення, а почати працювати аж по прапорцевому листку. Наприклад в одному з господарств нашого району в 2017 році застосували Систіву. Як і обіцяв виробник до флагового листа рослини були чисті від хвороб. А погодні умови склались посушливі тому було прийняте рішення не обробляти фунгіцидом взагалі. Тобто протруїли і все, на цьому фунгіцидний захист закінчився. Економіка цього заходу теж приємна, адже для ярого ячменю Систіви треба всього 0,5 л/т, а з тони Ви посієте 4-5 га. Тобто ціна на гектар буде дешевше, ніж обробка фунгіцидом по вегетації.

Made with