Визначення маси 1000 насінин в домашніх умовах.

Визначення маси 1000 насінин в домашніх умовах.

Серпень – підготовка до посівної у самому розпалі, потрібно визначити скільки сіяти зернових на гектар, а для цього треба знати масу 1000 насінин і в даному відео ми покажемо як це зробити.

Перш за все потрібно відібрати пробу насіння звичайного типового насіння з бурта зернових або з мішка ріпаку, як у нашому випадку. Потім треба відібрати два зразки по 500 насінин. Це найвідповідальніша частина процесу, що вимагає максимальної  концентрації. Я буду відраховувати по 100 насінин щоб не помилитись. Коли зразки по 500 насінин готові, ми беремо ваги і калібруємо їх під нашу тару.

Важливий момент для визначення точної маси 1000 насінин, за стандартом потрібні ваги з точністю до двох знаків після коми у грамах, але у домашніх умовах наш ресурс обмежений – можна скористатись і ось такими звичайними кухонними. Але тільки для зернових чи сої де маса 1000 більше 30 грам. А з ріпаком так не вийде, бо маса 1000 коливається в межах 3-8 грам.

Важимо наш ріпак. Отримане число множимо на 2 бо у нас 500 насінин, а нас цікавить маса 1000 насінин ріпаку. Повторюємо експеримент ще раз для підтвердження точності. Для цього в нас і було два зразки по 500 насінин. Похибкою розбіжності двох мас вважають 3% від маси. Тобто, якщо різниця між двома результатами не перевищує 3 % то показник можна вважати достовірним.

Переконливо рекомендуємо Вам перевіряти масу 1000 насінин кожної партії, адже від точності висіву напряму залежить Ваш урожай!

Made with