ЯКА ВРОЖАЙНІСТЬ В УКРАЇНІ ПОРІВНЯНО З ІНШИМИ КРАЇНАМИ -ЛІДЕРАМИ?

ЯКА ВРОЖАЙНІСТЬ В УКРАЇНІ ПОРІВНЯНО З ІНШИМИ КРАЇНАМИ -ЛІДЕРАМИ?

За останні 30 років врожайність основних сільськогосподарських культур в Україні зросла в 2-3 рази. Цей прогрес досягнутий завдяки впровадженню нових технологій, підвищенню агрономічної майстерності фермерів, якісніших ЗЗР, насіння, добрив тощо.

Україна є однією з найбільших виробників сільськогосподарської продукції у світі. Однак, за врожайністю основних культур  все ще відстає від світових лідерів.

  • Кукурудза: Україна з 92-року і середньої врожайності 2,5 тонни кукурудзи, зараз дуже близько підібралась до відмітки 7-8 тонн з гектара.  Ріст за 30 років в 3 рази - дуже солідний результат. Однак, США, Німеччина та Канада отримують урожайність понад 10 тонн з гектара. 
  • Пшениця: Середня врожайність пшениці в Україні становить 4,8 тонни з гектара. Цей показник нижчий, ніж у Нідерландів, Великої Британії та Німеччини, де середня врожайність становить 7-8 тонн з гектара.
  • Ячмінь: Середня врожайність ячменю в Україні становить 3,9 тонн з гектара. Цей показник нижчий, ніж у Німеччини, Нідерландів, Франції та Великої Британії, де середня врожайність становить 5-6 тонн з гектара.
  • Соняшник: Середня врожайність соняшника в Україні становить 2,5 тонни з гектара. Цей показник нижчий, ніж в Єгипту, Китаю та Франції, де середня врожайність становить понад 3 тонни з гектара. 
  • Соя: Середня врожайність сої в Україні становить 2,6 тонни з гектара. Цей показник нижчий, ніж у США, Бразилії та Німеччини, де середня врожайність становить 3-3,5 тонни з гектара.
  • Ріпак: Середня врожайність ріпаку в Україні становить 28 центнерів з гектара. Цей показник нижчий, ніж у Німеччини, Франції та Великої Британії, де середня врожайність становить 3-4 тонни з гектара.

Щоб стати лідером з врожайності, Україні необхідно продовжувати розвивати сільське господарство, впроваджуючи сучасні технології, селекцію та підвищувати агрономічну майстерність фермерів.

Детальніше про це розповіли у відео  на Youtube "Growex"

Made with