Євро-Лайтінг проти вовчка соняшникового. Чим страшне пізнє внесення?

Євро-Лайтінг проти вовчка соняшникового. Чим страшне пізнє внесення?

У цьому матеріалі ми розповімо, чим може нашкодити пізнє застосування Євро-Лайтінгу та Пульсару у посівах соняшника.

Для кращого розуміння рекомендуємо переглянути спочатку тему про принцип дії.

Після застосування препарату по рослині розповсюджується діюча речовина. Вовчок, що паразитує на корені соняшника, також отримує гербіцид разом із клітинним соком. При досягненні необхідної концентрації паразит втрачає змогу синтезувати білок та поступово гине.

Тут наче все логічно та красиво, але є одна річ, про яку мало хто знає та говорить.

Коли вовчок проникає в корінь – він перекриває потік поживних речовин у точку росту кореня та перенаправляє на себе. Таким чином вовчок відсікає весь корінь, який знаходиться нижче його прикріплення. Таким чином знищуючи вовчка ми автоматично знищуємо кореневу систему соняшника. Відсікаємо частини кореня, де вже паразитує вовчок соняшниковий.

Знищуючи кореневу систему, ми зменшуємо силу рослини та затримуємо процес розвитку.

Як уникнути такого негативного впливу?

Насамперед необхідно зрозуміти, що чим раніше ми застосуємо препарат, тим раніше рослина отримає концентрацію діючої речовини і буде під захистом. Насіння паразита, яке буде прикріплюватись – отримає дозу Євро-Лайтінгу чи Пульсару та загине, а корінь при цьому не постраждає.

Щоб уникнути проблем із раннім прикріпленням вовчка соняшникового до культури – бажано використовувати стійкі до цього паразита гібриди. Тож застосовуйте препарат вчасно!

Обстежуйте свої посіви на предмет наявності вовчку у ранніх фазах розвитку соняшника!

Made with