Євро-Лайтнінг

Євро-Лайтнінг

Не так давно, компанія BASF створила революційний гербіцид за системою Clearfield – Євролайтінг. Поговоримо про те, чим він майже одразу завоював серця прихильників соняшнику!

Це перший і єдиний післясходовий гербіцид на соняшнику із широким спектром дії. Серед переваг цього препарату є така унікальна якість як знищення бур’янів за один прохід. Тобто достатньо однієї обробки за весь період вегетації. Євро-Лайтінг винищує злакові і дводольні та особливо проблемні бур’яни, такі як осот, амброзія, нетреба, а також контролює такого страшного паразита як вовчок соняшниковий. Крім того можливе його використання в системах мінімального та нульового (no-till) обробітку ґрунту. Імазапір та імазамокс стоять на захисті соняшнику. Це діючі речовини препарату, які сповільнюють синтез ланцюжка амінокислот – а це значить неминуча загибель небажаних для нас рослин.

Євро-Лайтінг створений у вигляді водного розчину, який при взаємодії з рослиною проникає через листя і навіть через її коріння. Норма витрати робочої рідини препарату – 200-400 л/га. Продається він у пластикових каністрах ємністю 10 л.

Застосовують Євро-Лайтінг, орієнтуючись на етапи розвитку соняшнику. Оптимально вносити цей гербіцид у фазі 4-го справжнього листка або по іншому 2-ї пари. Крім того, треба діяти, зважаючи на активний ріст бур’янів на початкових стадіях для досягнення максимальної ефективності. Євролайтінг високоефективний препарат. Тому він не потребує додаткового використання бакових сумішей.

У цього препарату великий список чутливих до нього бурянів. Табличку можете бачити прямо на екрані. Можна помітити, що перелік складають одні із найшкодочинніших.

Але через високу ефективність проти бур’янів Євролайтінг має певне обмеження висіву наступних культур. Особливо коли складаються екстримальні погодні умови. Тому про всяк випадок, треба пам’ятати про обмеження у сівозміні і не сіяти культури, які мають високу чутливість до Євролайтінгу.

Євро-Лайтнінг та багато інших гербіцидів можна купити за розумну ціну в інтернет-магазині Growex. Growex – комфортний магазин аграрія. HarvestDiary рекомендує. А ще ми рекомендуємо мати гарний настрій і чудові врожаї.

Made with